Şüpheliler adliyeye sevk edildi

TAKİP ET

Çanakkale'de, evlenme vaadi, araç alım satımı ve banka hesap bilgilerinin ele geçirilmesi yöntemleriyle çok sayıda kişiyi dolandırdıkları iddia edilen Z. T. ile oğlu O. C.'nin de aralarında olduğu 7 şüpheli şahıs adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, birçok kişiyi dolandırdığı tespit edilen 7 şüpheli şahıs, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonuyla yakalanarak gözaltına alındı. Z. T., O. C., S.K. ve A.S. isimli şüpheli şahıslar Çanakkale'de, B.T., E.K. ve A.A. isimli şüpheli şahıslar ise İzmir'de gözaltına alındı. Şüpheli şahısların evlenme vaadi, araç alım satımı ve banka hesap bilgilerine ulaşarak kredi çekme yöntemleriyle çok sayıda kişiyi toplam 11 milyon 500 bin lira dolandırdığı tespit edildi.
Çanakkale'de kendisinden 20-30 yaş büyük erkekleri, evlilik vaadinde bulunarak dolandırdığı ortaya çıkan ve 60'ın üzerinde suçtan kaydı olan Z. T.'nin, 7 Temmuz 2020 yılında aynı suçtan yakalanıp tutuklandığı öğrenildi. Cezaevinden çıktıktan sonra Z.T. devam ettiği bu yöntemle, erkekleri yaklaşık 5 milyon lira dolandırdı. 20'den fazla suçtan kaydı bulunan oğlu O. C.'nin ise noterde araç alım satımında telefonundan EFT ödemesi için ödeme emri verdiğini gösterip, araç sahibine satış için imza attırdığı, sonrasında da ödemeyi yapmayıp dolandırıcılığı gerçekleştirdiği belirlendi. Savcılık talimatıyla Türkiye Noterler Birliği tarafından sakıncalı kişiler arasına alınan O. C.’nin daha fazla kişiyi mağdur etmesi önlendi. Emniyetteki işlemlerin ardından 7 şüpheli şahıs, adliyeye sevk edildi.
 

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü