"Sosyal Konutlarda endişe devam ediyor"

TAKİP ET

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, kentte bir türlü çözüme kavuşturamadığı sorunlar üzerinden CHP'li Çanakkale Belediyesi'ne yönelik eleştirilerde bulundu. Sosyal Konutlar Projesi başta olmak üzere tamamlanamayan cennet otoparkının yanı sıra kentte bir çok sorunun olduğuna dikkat çeken Başkan Makas; 'Bir şehri şehir yapan sokaklarıdır, binalarıdır, yollarıdır, temizliğidir. Bunların hiç birini göremiyoruz Çanakkale'de' dedi.

Kentte görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek soruları yanıtlayan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, kentte tamamlanamayan ve uzun yıllar geçmesine rağmen bir türlü çözülemeyen sorunlar nedeniyle CHP’li Çanakkale Belediyesi’ni eleştirdi. Yapımı yılan hikayesine dönen Sosyal Konutlar Projesi’ne ilişkin yöneltilen soruya cevap veren Başkan Makas; “Sosyal Konutlar Projesi tamamen belediyenin iradesi ve çözülmesi gereken bir iş. Orada emsalin fazla olduğuna dair bir karar ortaya çıktı, buna dair de bir revizyon yapıldı. Burada insan hayatı söz konusu. Çanakkale Belediyesi bedeli ne olursa olsun bu projeleri yapması lazım. Biliyorsunuz yıllardır süregelen yıllardır orada oturan bizim yüzlerce sakinimizin, Çanakkale hemşehrilerimizin her defasında yaşadığı bir endişe var. Can endişesi var, yani yaşam endişesi var. Eğer emsal artışı buna müsaade etmiyorsa daha az emsalle ama insanların yaşamını koruyan orada ki kişilerin haklarını koruyan bir çalışmayı biran evvel başlatmak lazım. Ama biz Çanakkale Belediyesi’nin açıkçası ne sosyal konutları ne cennet otoparkını ne de Çanakkale’nin köhneleşmiş diğer sorunlarını çözebilme iradesine sahip olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

“Bir şehri şehir yapan sokaklarıdır, binalarıdır, yollarıdır, temizliğidir”

 “Bu iradeyi halkımız verdi, bu iradeyi halkımız sandıkta verdi ama maalesef belediye yönetimi bunu kullanamıyor. Gerekli meziyeti yok belki de. Onu gösteriyor durum. Dolayısıyla bunu çözebileceğine inancımız bizim azalmış ve bitmeye yakın olduğunu ifade edeyim. Çanakkale Belediyesi yönetimi bu sorunları çözmesi lazım” diyen Başkan Makas; “Sokak hayvanları meselesi, ha keza trafik sorunu, ha keza çöp sorunu, ha keza otopark sorunu, ha keza bitmeyen binalar aynı sorunlar. Bir şehri şehir yapan sokaklarıdır. Bir şehri şehir yapan binalarıdır, yollarıdır, temizliğidir. Bunların hiç birini göremiyoruz biz Çanakkale’de” şeklinde konuştu.

“Yeşili gitti binası kaldı”

Çanakkale Belediyesi’nin yeni binasını da eleştiren Başkan Naim Makas; “Yerel yönetimler binası yeşil bina olma iddiası ile başlamıştı. Bugün yeşili gitti binası kaldı. Betonarmeden başka bir şey değil. Şehrin göbeğinde yolun üzerine çıkmış saçaklarıyla beraber binadan başka bir şey olmadı. Bence sizler basın mensubu olarak ta bunları yerel yönetimlere sormanız lazım. Siz aynı zamanda basın açıklamasında söylediğim gibi siz kamuoyunun sesisiniz. Bunu ifade etmeniz gerektiğini düşünüyoruz sadece siyasi partilerin, STK’ların görevi olarak görmeyin bunu. Hepimiz Çanakkale’nin paydaşlarıyız hepimiz Çanakkale’nin birer vatandaşıyız. Bunu dile getirmekten vazgeçmememiz lazım” diye konuştu.  

Yüksel; “Keşke siyaset yapacağına konuyu çözmeye çalışsaydı”

CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı eleştiren Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel ise; “Sosyal konutlarda gelinen nokta tamamen 20 yıldır şehri yöneten CHP yönetiminin sonucudur. Geçmişte sayın Başkan Ülgür Gökhan siyaset yapacağına o zaman konuyu çözmeye çalışsaydı, şuan bu sorunlar yaşanmayacaktı ve her depremde elimiz yüreğimizde sosyal konutlar ne durumda demeyecektik. Gerçekten gelinen nokta bizim de canımızı sıkıyor ve her fırsatta mecliste bunu dile getiriyoruz. Bu konuda sorumluluğu sayın Ülgür Gökhan üzerine almalı, çünkü çözmek için geçmişte bu konuyu çok dillendirmişti. Sayın Gökhan, “TOKİ’yi buraya sokmayız” gibi söylemler yerine sorunu çözmeliydi. Kendisi bu soruyu sorduğumuzda neler yaptığını anlatıyor ama sanırım yanlış şeyler yaptı ki, durum ortada. Zaten doğru şeyler yapsaydı bu durum yaşanmazdı. Bu konunun da şehrin gündeminde biran önce çözülmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Çanakkale Belediyesi Sosyal Konutlar Projesi AK Parti Naim Makas