"Sosyal Konutlar halkını kandırdınız"

TAKİP ET

Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel, Sosyal Konutlar halkının Çanakkale Belediyesi'nce kandırıldığını, mağdur edildiğini ve yalnız bırakıldığını söyledi.

Çanakkale Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısında, TOKİ tarafından Çanakkale’ye yapılacak olan 1290 konutun yer alacağı Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Hamlesi Projesi gündeme geldi. AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Esra Yüksel, toplantıda, Çanakkale’deki TOKİ projelerini eleştiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Erdal Gezen’e tepki gösterdi.

 

“Sosyal konutlardaki insanları ortada bıraktınız”

Meclis Toplantısı’nda, Merkezde yapılacak 370 konut için belirlenmiş bir arsa olmadığını belirterek; “Milleti kandırdığınız TOKİ projelerini soruyorum” diyen CHP’li Başkan Gökhan’a, insanlara vaatlerde bulunmasına rağmen yıllardır yapımına başlanamayan Sosyal Konutlar Projesi’ni hatırlatan Yüksel; “Arsa yok olur mu, havaya mı konacak. Takıldığınız nokta bu mu? Çanakkale’de sizin ve ekibinizin başlayıp bitiremediği projeler ortada. Milleti kandırma konusunda en büyük akılda kalan sosyal konutlarda yaşayanlardır. Sosyal konutlardaki insanlara vaatlerde bulunarak, hayal uğruna beklettiniz, mağdur ettiniz, ortada bıraktınız” dedi.

“Vatandaşın güzel yerde oturmasına karşı mısınız?”

Yüksel sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Sizde seçim öncesi çalışmaya başladınız, şehri şantiyeye çevirdiniz. Hiç yapılmayan işleri yaptınız. Çanakkale Belediyesi 3 bucuk yıl oturdu, şimdi çalışmaya başladı. Sizler vatandaşın güzel yerde oturmasına karşı mısınız? Layık görmüyor musunuz? Dar gelirli vatandaş Cevatpaşa da oturamaz mı? CHP’li halkçı elitistler mi oturmak zorunda.”

“Sosyal Konutlar halkını kandırdınız, mağdur ettiniz”

Sosyal Konutlar halkının Çanakkale Belediyesi’nce kandırıldığını, mağdur edildiğini ve yalnız bırakıldığını dile getiren Yüksel; “Eğer kandırılmak ve mağdur edilmekten bahsediyorsak, size onlarla ilgili 3 örnek vereyim. Çanakkale Belediyesi’nce kandırılan mağdur edilen şu anda yanız bırakılan ve güvensiz konutlarda ki sosyal konutlar halkı, Cennet Otoparkı’nda belediyeye güvenerek mal, mülk almış şuan hiçbir hakkı olmayan Çanakkaleliler var. Bu yerel bina bir hayaldi, kabusa döndü yani sizin başlayıp bitiremediğiniz kaba inşaat halinde tarihi eser haline gelmiş binaları görmeden binlerce, milyonlarca konut yapmış dar gelirli vatandaşın yanında olmuş Toplu Konut İdaresi ile kurmuş olduğunuz cümleler insanların aklı ile oynamaktır. Bu ne özgüven” diye konuştu.

“Çanakkale Belediyesi bitmemiş projelerle anılıyor”

“Çanakkale Belediyesi bitmemiş projelerle anılıyorken, vaktinden önce bitirdiği halde ve ciddiyetle çalıştığı halde bir TOKİ kurumu karalanıyor” diyen Yüksel; “Siz bu binayı değerlendirirken 2 sene çalışma yapamadık, koronavirüs vardı insanlar gelemedi, buradaki gelişmeyi o mücbir sebeplerden ve aynı sebeplerle ihale yapılamadığı için geciktiğini siz söyleyince mazeret, biz söyleyince kandırmamı oluyor? Orada konut sahipleri belli kandırılma yok ayrıca, halkçı elitist arkadaşlar İçdaş’taki kura çekimine gelselerdi o insanların ev ümidiyle gelip kuradan çıktıktan sonra ki mutluluklarını pozitif ortamı keşke görselerdi de bu tip cümleler kurarak mağdur ettikleri insanların aklıyla oynamazlardı. Ki bu insanlar Sosyal Konutlardaki insanlardır. Sosyal Konutlardaki insanların sorunları devam ediyor. O sorun devam ettikçe bunun sorumluluğu size ait. Sizde ‘Yıllarca TOKİ’yi sokmam’ sözlerinizi bir kenara bırakıp TOKİ’yi ziyaret edin. Belki yapılacak bir şey vardır. Burada amaç sorun çözmek olmalı. Çözüm bulalım. Siz bir çok konuda destek için AK Parti kurumlarına gittiniz. Neden Sosyal Konutlar ve TOKİ gibi önemli konularda gitmediniz? Ben öneriyorum birde o yolu deneyiniz” şeklinde konuştu.

Çanakkale Sosyal Konutlar Esra Yüksel