Sivil Toplum Akademisi'nde ilk ders yapıldı

TAKİP ET

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Akademisi arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleşen 'Sivil Toplum Akademisi'nin ilk dersi çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Çevrimiçi gerçekleşen derse, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu katıldı. Çevrimiçi gerçekleşen derste Rektör Prof.Dr. Cüneyt Erenoğlu yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi ve topluma daha etkin katkı sunabilmesi için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol ile "Sivil Toplum Akademisi"ni hayata geçiriyoruz. Akademimiz, sivil toplum kuruluşlarının insan kaynağı kapasitelerini artırmak, sivil toplum mevzuatı, gönüllülük ve sosyal girişimcilik gibi konularda sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bilgi seviyelerini geliştirmek ve profesyonel çalışan kişi sayısını artırmak amacıyla kurulmuştur. Akademide, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, üniversite öğrencilerine ve sivil toplum alanında çalışmak veya gönüllü olmak isteyen tüm vatandaşlara yönelik, 4 hafta süre ile uzaktan eğitim yoluyla sertifikalı eğitimler verilecektir. Eğitim sonunda yapılacak sınavı başarıyla tamamlayanlara, "Sivil Toplum Akademisi Eğitim Sertifikası" verilecektir. Sivil Toplum Akademisi'nin, sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin geliştirilmesi ve topluma daha etkin katkı sunabilmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu vesileyle, akademinin hayata geçirilmesinde emeği geçen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ile Bakan Yardımcımız Sayın Bülent Turan'a, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Turan; “Projelere destek vermeye çalışacağız”

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Bir toplumun güçlenesi ve gelişmesi konusunda Sivil Toplum Kuruluşlarının önemi büyüktür. Bu sebepten, Sivil Toplum Akademisi’nin İçişleri Bakanlığı ve ÇOMÜ işbirliği ile gerçekleşmesi ayrı bir önem taşımaktadır. Bu kapsamda yapılacak olan projelere destek vermeye çalışacağız.”

Bülent Turan R. Cüneyt Erenoğlu