Sezer; "Büyüyen bir aileyiz"

TAKİP ET

Çanakkale Koruma Altındaki Çocukların Kurum ve Kuruluşlarını Güçlendirme Derneği, kurum yöneticileri, üyeler ve bağışçıların bir araya geldiği kermes ve kahvaltı düzenledi.

Devlet kurum ve kuruluşlarında koruma altinda bulunan çocukların yaşamlarına dokunmak, sosyalleşmelerini ve bilinçlendirilmelerini sağlamak, sıcak bir yuva ve ailede sevgi ile buluşturmak gibi bir çok değerli hedefleri bulunan SHECEKDER'in düzenlediği kahvaltılı toplantıya Hilton Double Three Oteli evsahipliği yaptı. Yoğun ilgi gösterilen etkinliğin açış konuşmasını Çanakkale Koruma Altındaki Çocukların Kurum ve Kuruluşlarını Güçlendirme Derneği Başkanı İlknur Sezer yaptı. Sezer, tamamen gönüllülük esası ile tesis edilen, gönüllü aileler ile devlet kurumları arasında günün koşullarına uygun bir işbirliği ile hayata geçirilen koruyucu ailelerin sayısının her geçen gün artmakta olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Çanakkale'de de koruyucu aile modelinin benimsenerek, yaygınlaştırılması konusunda somut adımlar atılmakta olduğuna dikkat çeken Başkan İlknur Sezer, farklı nedenler ile parçalanmış ailelerin kurumlara bıraktığı ya da kurumların koruma altına aldıkları çocukların her dönemini, her gününü izleyerek onların her türlü ihtiyacını karşılamaya gayret ettiklerini belirterek; "Çocukların en temel ihtiyacı sevgi ve sıcak bir aile atmosferidir. Sosyal devlet anlayışı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki kurumlar farklı modeller ve uygulamalar ile bu ihtiyaçlara yönelik çalışmalarını 81 ilde sürdürmektedir. Bizler de bu çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik devlet kurumlarımız, koruyucu aileler, üyeler ve bağışcılarımız ile el ele vererek farklı çalışmalar ve projeleri hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Bu yolda en büyük desteği üye ve bağışçılarımızdan almaktayız. Büyüyen bir aile olduğumuzu görmek bizleri hem mutlu ediyor, hem güçlendiriyor. Hepinize ve Devlet kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Sezer'in konuşmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları tarafından koruyucu aile modeli ile ilgili sunumlar gerçekleşti. Konuşmalardan sonra derneğin geleneksel kermesi üye ve bağışçıların ziyaretine açıldı. Kahvaltı etkinliğine Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yönetici ve uzmanları, dernek yöneticileri, üyeler ve bağışçılar katıldı.

Çanakkale Çanakkale Koruma Altındaki Çocukların Kurum ve Kuruluşlarını Güçlendirme Derneği İlknur Sezer