Şener; "Tıp öğrencileri eğitimlerine ÇOMÜ'de devam etmeli"

TAKİP ET

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Alper Şener, rektör olması durumunda Kahramanmaraş merkezli depremlerde bölgede ağır hasar gören üniversitelerin staj zorunluluğu olan 4,5 ve 6. sınıf tıp fakültesi öğrencilerinin eğitim hayatlarının ÇOMÜ'de devam etmeleri için çalışma yapacaklarını söyledi.

Çanakkale'nin Kahramanmaraş başta olmak üzere deprem bölgesinden gelen birçok depremzedeye ev sahipliği yaptığını anlatan Şener, şunları kaydetti: "Gün birlik ve beraberlik günü. Çanakkale Savaşını kazanmak için din, dil, ırk ve köken fark etmeden Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk halkı Çanakkale'de tek yürek olarak, düşmana geçit vermedi. Çanakkale ruhu dediğimiz ve dünyaya örnek olan bu ruhu depremin ardından da sürdürmemiz gerekir. Bu kapsamda rektör olarak atanmam durumunda ilk yapacağım çalışma üniversitenin senatosunu toplayarak, deprem bölgesindeki üniversitelerde tıp fakültesi eğitimlerini sürdüren 4., 5. ve 6. sınıf tıp fakültesi öğrencilerimizin staj ve uygulamalı eğitimlerini ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tamamlamaları için karar alıp, hemen çalışma yapacağım. Depremin ardından nasıl milletimiz tek yürek olduysa, biz de ÇOMÜ olarak bölgedeki üniversitelerin yardımına koşarak, gerek öğretim üyelerimiz gerekse idari personelimizde onların yanında olmak istiyoruz." dedi.

“Bu zor günleri aşacağımıza inanıyorum”

Şener, bu çalışmayı yaparken Çanakkalelilerin kendilerine destek olacağını, gelen her öğrenciye kendi evlerindeymiş gibi rahat ettireceğine inandığını ifade etti. ÇOMÜ, gerek eğitim ve öğretim altyapısı gerekse fiziki şartlarıyla birçok üniversiteye göre daha iyi şartlara sahip olduğunun altını çizen Şener, "Bu çalışmamız da ÇOMÜ'li tıp fakültesi öğrencileri de gelecekte meslektaşları olan arkadaşları için ellerinde ne gelirse yapacaklardır. Bu zor günleri üniversiteler arasındaki birlik ve beraberlikte aşacağımıza inanıyorum. Deprem bölgesindeki üniversitelerin tıp fakültelerinde okuyan öğrencilerimiz için Çanakkale hep ayrı bir yere sahip olacak. Onlar da meslek hayatları boyunca hep Çanakkale ruhunu görev yaptıkları yerlere götürerek, bu necip millete anlatacak." diye konuştu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Alper Şener ÇOMÜ