Şener, "Gelibolu Tarihi Yarımadası'nda Milli Şuur İzcilik Kampları'nın merkezi olacak"

TAKİP ET

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Alper Şener, Türk tarihi açısından Gelibolu Tarihi Yarımadasının ayrı bir önemi olduğunu, gelecek nesillere Çanakkale Savaşlarını daha iyi anlatarak, milli şuurun oluşması için gelecek nesillerimiz için İzcilik Kampları kurmak istediğini söyledi.

Şener, Gelibolu Tarihi Yarımadasının Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına bağlı olarak 33 bin 500 hektar alan 2000 yılında özel kanun ile Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nın statüsü alındığını hatırlattı. 2014 yılında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının kurulması ile milli park vasfı kaldırıldığını belirten Şener, "Türk tarihi için önemli olan bu alanda yapılan tüm aktivitelerde amaç, Çanakkale Savaşları'nın bilinirliğini arttırmak, tarihi alanın değerini arttırmak ve geliştirmek, tarihi ve doğal dokuyu korumak, kurumsal yapıyı geliştirmek şeklinde stratejik olarak belirlenmiştir. Gelibolu Tarihi Yarımadası, her yıl yaklaşık 100 bin kişiyi ağırlamaktadır. Bu faaliyetlere bakıldığında anma törenlerinden, maratona kadar çok çeşitli yelpazededir." dedi.

Prof. Dr. “Şener, Çanakkale Savaşları'nda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türkiye'yi kurmak için yaptıkları kahramanlığı toplumun tüm kesimlerine en ayrıntılı bir şekilde anlatmanın milli birlik ve şuur için önemlidir” şeklinde vurguladı.

“Milli Şuur’u gelecek kuşaklara aşılamalıyız”

"Bu yaş grubunda eğitim ve öğretim, görgü ve deneyim ile oluşturulan milli duygu ve aidiyet ömür boyu silinmez” diyen Şener; “Toplumsal olarak bu şuuru en iyi ve zamanın da oluşturan millet Japonlardır. Bu yaş grubunda okul gezileri ile atom bombasının yıktığı anıt şehirleri gezdirerek bir ülkenin yoktan yeniden var olmasını anlatıp, milli şuuru oluşturmaktadırlar. Çanakkale Savaşları 12-15 yaş grubunda ‘Milli Şuur’ oluşturmak için bu açıdan oldukça elverişli temadır. Bunun verimli kullanılması ile tüm ‘Türk’ coğrafyasında bir ‘Milli Şuur’ ve aidiyet oluşturulacaktır ve bu süreklilik arz edecektir. Tarihi yarımada da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde, ilgili bakanlıkların ve üniversitemizin yapacağı Milli Şuur İzcilik Kampları sayesinde çocuklarımızın tarihimizi daha iyi öğrenmesini sağlamak istiyoruz. Bunun için hem gerekli alt yapımız hem de tarihi zenginliğimiz var. İnanıyorum ki, yarımada da kurulan izcilik kamplarında tarih eğitimi alan çocuklarımızın bu yaşamlara yön verecek. ÇOMÜ olarak biz bu projeyi hayata geçirmeye hazırız. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde belirlenen bölgelerde ve zaman diliminde bir program çerçevesinde 12-15 yaş arasında ‘Milli Şuur İzcilik Kampı’ oluşumu ile yaklaşık 19 milyon gencimizde ülkemizin milli beraberlik bütünlüğüne ve manevi değerlerine uygun geleceğimizin teminatı gençlerimizin yetişmesine katkıda bulunulacaktır” şeklinde konuştu.

Şener, “İzcilik kamplarında çocuklarımıza tarih eğitimi yanı sıra, çeşitli oyunlar, yürüyüşler, eğitimler ve doğayı koruma, yardımlaşma, liderlik, dostluk, doğa sevgisi, sorumluluk, özgüven, konsantrasyon ve risk yönetimi gibi konularda da eğitimler verilmesini hedefliyoruz” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Alper Şener ÇOMÜ Gelibolu Yarımadası