Salçan ürünleri market raflarında yerini aldı

TAKİP ET

Çan Belediyesinin öncülüğünde kurulan işletme ve üretim kooperatifinin Çan isminin öne çıkarıldığı markası Salçan market raflarında yerini aldı.

Market raflarında yerini alan Salçalar hakkında bilgi aktaran Başkan Bülent Öz; “Bölgemizin yöresel lezzetlerin ve emeğin bekçisi üreticilerin, değer görmesi için Çan Belediyesinin öncülüğünde yürütülen girişimlerimiz meyvesini verdi.” diye konuştu.

Açıklamalarında devam eden Başkan Bülent Öz, “İlçemizin ismini öne çıkaran, “Salçan markası ‘Senin Salçan’ sloganı” ile S.S. Çan İşletme ve Üretim Kooperatifimiz aracılığıyla yerel üreticilerimize pazar bulmak, yöresel ürünlerin markalaşmasını sağlamak ve alın terinin hakkının sağlanması için başlattığımız mücadelenin sonunda Salçan ürünleri market raflarında tüketici ile buluştu.” Dedi.

Başkan Bülent Öz ayrıca, “Üretim izinleri alınarak geleneksel yöntemler ile üretilen ürünler, üreticiden alınıyor ve vatandaşımıza ulaşıyor; Çan ve Çanakkale halkı yerel üreticine sahip çıkıyor.” dedi.

Salçan ürünleri ilk aşamada: Atatürk Mahallesi; Dereköylüler Market, Dostlar Market, Yılmaz Market, Seç(ezer) Market, Cumhuriyet Mahallesi Konak Market, Karşıyaka Mahallesi Barış Market, İstiklal Mahallesi Dere Tavukçuluk'tan alınabilir .
 

salçan çan çan belediyesi bülent öz