Sabırlıoğlu; "Çanakkale festival turizminin merkezi oluyor"

TAKİP ET

Genç Turizmciler Başkanı Onur Sabırlıoğlu, Troya Kültür Yolu Festivali'ne dair açıklamalarda bulundu. Sabırlıoğlu; 'Çanakkale festival turizminin merkezi oluyor' dedi.

Çanakkale tarihinin en iyi festivallerinden birisinin yapılacağını belirten Genç Turizmciler Başkanı Onur Sabırlıoğlu, tüm Çanakkalelileri Troya Kültür Yolu Festivali’ne davet etti. Sabırlıoğlu; “Geçen sene ilk defa gerçekleştirilen bu sene ikincisi düzenlenecek olan festival Çanakkale’nin tanıtımına müthiş katkı sağlamaktadır. 1 hafta boyunca birbirinden farklı etkinlikler yapılacaktır. Türkiye’nin en ünlü sanatçılarını Çanakkale’de misafir edeceğiz. Çanakkale halkı ve Çanakkale’deki turizmciler bu festivale hazırlar. Gelecek yıllarda üstüne koya koya gidilecek bu festivale Şehrimizdeki tüm STK’ların, esnafın, vatandaşlarımızın ve gençlerin sahip çıkması gerekiyor. Müthiş bir emek var özellikle her yaş grubuna hitaben yapılmış etkinlikler var gerçekten Çanakkale’ye yakışır bir festival olacak” dedi.

“Festival Çanakkale ekonomisine katkı sağlayacak”

 “Çanakkale ekonomisine katkı sağlayacak bu festival şehir dışından insanlar gelecek konaklama yapanlar olacak, günübirlik ziyaretçiler olacak, şehir dışından veya ilçelerden merkeze ciddi bir akım bekliyoruz” diyen Sabırlıoğlu; “Otellerimizde hareketlilik iyi durumda özellikle festivalin bu dönemde yapılmış olması da çok iyi. Çanakkale’ye ulaşımın rahatlaması Çanakkale’nin değerine değer kattı. Geçtiğimiz senelerde başlayan festival turizmi akımıyla ilgilide bir iki şey söylemek istiyorum. 2 sene önce müzik festivalleriyle ilgili bir çalışmamız oldu şehrimize bir festival getirmiştik. Çünkü Bodrum ve Çeşme’de artık bu işler imkansız hale geldi insanlar özellikle İstanbul’a yakın yerler aramaya başladı eskiden biraz zordu ama köprü ve otoyol bizleri çok rahatlattı Türkiye’nin en büyük müzik festivalleri Çanakkale’de yapılmaya başlandı. Troya Kültür Yolu Festivali’de Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un sayesinde birçok şehirde yapılan festivallerden bir tanesi ama bizim şehrimizin özel olması festivali de özel yapıyor. Esnafımız 1 hafta boyunca yorulacak ama buna değecek şehrimizin tanıtımı açısından çok faydalı bir festival olacak Türkiye tanıtım ve geliştirme ajansı tarafından müthiş bir reklam kampanyasına başlatıldı. Çanakkale milyonlara ulaşan sosyal medyada gösterimlere erişti. Başta emeği geçen Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’e teşekkür ederiz. Seyahat acenteleri olarak Çanakkale’de bu tarz etkinlikler bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Onur Sabırlıoğlu Troya Kültür Yolu Festivali Troya Kültür Yolu Festivali