Risk haritası kırmızıya döndü

TAKİP ET

Çanakkale'de Kovid-19 vaka sayısında yaşanan artış vatandaşları tedirgin ederken, Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında Çanakkale haritası kırmızıya döndü.

Haftalık Koronavirüs Tablosu "covid19.saglik.gov.tr" sitesinden kamuoyuna açıklandı. Sağlık Bakanlığının haftalık Kovid-19 verilerine göre, 11-17 Temmuz'da ülke genelinde 226 bin 532 kişinin testi pozitif çıkarken, 96 kişi ise hayatını kaybetti. İyileşenlerin sayısı da 124 bin 732 olarak açıklandı. Bugüne kadar uygulanan toplam aşı miktarı 149 milyon 16 bin 479 doza ulaşırken, 18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranı en yüksek 10 il şu şekilde; Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak. Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ en az iki doz aşı uygulananların oranı en düşük iller oldu.

“En etkili gücümüz aşı”

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, koronavirüse karşı en etkili gücün aşı olduğuna vurgu yapıldı. Açıklamada; “Bağışıklığın ve korunmanın devamını sağlamak için hatırlatmak önemli. Unutmayalım koronavirüse karşı en etkili gücümüz aşı!” denildi.

Çanakkale koronavirüs risk haritası kırmızı aşı