Real Madrid'in dördüncü galibiyeti

TAKİP ET

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) öne alınan 19. hafta maçında sallantılı günlerini geride bırakan Real Madrid, Athletic Bilbao'yu 3-1 mağlup ederek üst üste dördüncü galibiyetini elde etti.

Lig takvimine göre ocak ayı ortasına denk gelen 19. haftada oynanması gereken Real Madrid-Athletic Bilbao ve Barcelona-Real Sociedad maçları, bu takımların, İspanya Süper Kupası'nda karşılaşacak olmalarından dolayı bu hafta içine alındı.
La Liga’nın hafta içi mesaisinde Real Madrid, Athletic Bilbao’yu konuk etti.
Karşılaşma adeta kırmızı kartla başladı. Konuk takımın tecrübeli orta saha oyuncusu Raul Garcia 8. ve 13. dakikalarda gördüğü iki sarı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Yaklaşık 77 dakika rakibinden bir kişi fazla oynayan Real Madrid, bu avantajına rağmen özellikle ilk yarıda çok zorlandı. Kilidi açan gol, ilk yarının uzatma anlarında geldi. Fileleri havalandıran Toni Kroos ilk yarının skorunu belirledi: 1-0.



İkinci yarıya golle giren ise A.Bilbao oldu. Savunma oyuncusu Ander Capa 52. dakikada attığı golle skora dengeyi getirdi. Maçın sonlarına ise Karim Benzema damga vurdu. Fransız golcü, yine takımını ipten aldı ve 74 . dakikada attığı golle Real Madrid’i öne geçiren isim oldu.
Karşılaşmanın uzatma anları ise heyecan fırtınasına sahne oldu. Son anlarda gelişen konuk ekip atağında Belçikalı kaleci Courtois kalesinde duvar oldu. Atağın dönüşünde ise Benzema bir kez daha sahneye çıktı ve karşılaşmanın skoru belirledi: 3-1. Real Madrid bu sonuçla 26 puana yükselerek zirve ortakları Real Sociedad ve Atletico Madrid’i yakaladı. Üst üste dördüncü resmi maçını kazanan Zinedine Zidane’ın öğrencileri Cumartesi günü Eibar’a konuk olacak.
14 puanda kalan Athletic Bilbao ise Cuma günü Huesca’yı konuk edecek.

real madrid athletic bilbao real madrid real madrid son maçı real madrid athletic bilbao maç raporu ispanya 1. futbol ligi la liga athletic bilbao dördüncü galibiyet madrid real madrid athletic bilbao maç sonucu real madrid athletic bilbao maçı real madri