PTT'den 'TROYA YILINA' özel sergi

TAKİP ET

PTT Genel Müdürlüğü tarafından 2018 Troya Yılı kapsamında düzenlenen 'UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Eserlerimiz Pul Sergisi' beğeniye sunuldu. Sergide Troya Yılı'na özel basılan pul ise ilgi çekti.

Çanakkale Evi’nde düzenlenen serginin açılış kurdelesini Vali Orhan Tavlı ve protokol üyeleri kesti. Protokol üyeleri ile birlikte sergiyi gezen Vali Orhan Tavlı, 2018 Troya Yılı’nda, Troya Yılı’na özel pul bastırdıkları, Troya’nın ve Çanakkale’nin tanıtımına katkıda bulundukları için Ulaştırma Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

2018 Troya Yılı kapsamında, hem ulusal hem de uluslararası çapta sanatta, sporda uluslararası etkinlikler yapıldığını belirten Vali Tavlı; “Ancak en özeli, en güzeli PTT Genel Müdürlüğümüzün Troya’ya özel pul bastırmasıdır. Troya’nın 1 Ağustos tarihi itibarıyla PTT’nin tarihine geçmiş olması çok anlamlı” dedi.

Troya Yılı’na özel basılan pulun da beğeniye sunulduğu sergiyi gezen katılımcılar, PTT Genel Müdürlüğü’nün Troya’ya özel bastırdığı pula gösterdiği ilgi dikkatlerden kaçmadı. Troya Yılı’na özel basılan pulun da yer aldığı sergi 1-5 Ağustos tarihleri arasında ziyaretçilere açık kalacak.