Projeleri yerinde inceledi

TAKİP ET

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kent genelinde yürütülen çalışma ve projeleri yerinde inceleyerek teknik ekipten bilgi aldı.

Başkan Gökhan, gerçekleştirdiği teknik inceleme gezisine Dardanos Halk Plajı’ndan başladı. Mülkiyeti Çanakkale Belediyesine ait olan, Hasan Mevsuf 25. Sokak ile Hasan Mevsuf 32. Sokağın kesişiminde bulunan alanda projelendirilen Dardanos Halk Plajı büyük ölçüde tamamlanırken, alanda peyzaj düzenlemelerinin gerçekleştirileceği belirtildi. Çocuk oyun alanı, kafeterya binası, WC alanı, güneşlenme alanları gibi bölümlerden oluşacak Dardanos Halk Plajı’nın da vatandaşlardan büyük ilgi görmesi bekleniyor. Başkan Gökhan, Dardanos Halk Plajı’nın ardından bölgenin arıtma ihtiyacını karşılayacak olan Güzelyalı Dardanos Atık Su Arıtma Tesisi’ni de gezerek inşaat faaliyetlerine ilişkin bilgiler aldı. Başkan Gökhan ardından Güzelyalı Piknik Alanı’na da kısa bir ziyarette bulundu. Başkan Gökhan, piknik alanının vatandaşlardan yoğun ilgi görmesi nedeniyle 10.00-00.00 olan hizmet saatlerinin 09.00-00.00 olarak değiştirileceği bilgisini paylaştı. Başkan Gökhan, aynı gün Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Bölge Trafik Kavşağı ile Oto Kent Sitesi kavşağı arasında yer alan bölgede kavşak düzenleme ve üstyapı yenileme çalışmasını da yerinde inceledi. Başkan Gökhan, bölgede oluşan trafik yoğunluğunu rahatlatmak amacı ile mevcut alanda ilave şerit düzenlemesinin gerçekleştirildiği çalışmalar ile ilgili bilgiler alırken, buradaki çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağı kaydedildi. Vatandaşlara yeni bir sosyal yaşam alanı sunmak amacı ile Yeni Kordon’un (Barış Kordonu) Kıyı AVM bölgesine kadar uzatılacağı proje kapsamındaki çalışmaları da yerinde inceleyen Başkan Gökhan, teknik ekipten çalışmalara ilişkin bilgiler aldı. Asfalt söküm çalışmalarıyla başlayan bölgedeki faaliyetlerin altyapı çalışmaları ile devam etmesi hedefleniyor. 17.850m2 ve 783 metre sahil bandında yapılacak düzenlemeler kapsamında 7’den 70’e her kesime hitap edecek olan proje alanında çocuk oyun alanları, doğal yürüyüş yolları, kent mobilyaları yer alacak. Yeni Kordon’un kentsel bellek diline uygun olarak yapılacak olan peyzaj çalışmalarının yanı sıra bisiklet, görme engelli ve araç yolu sahil hattı boyunca devam edecek.

Hal binası çalışmalarını da inceledi

Başkan Gökhan’ın bir sonraki durağı ise Yaş Sebze ve Meyve Hali oldu. Hal binası çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Gökhan, inşaatın ilerleyişi hakkında bilgi aldı. Başkan Gökhan ardından yapımı devam eden Gasilhane Binası ile Teknik Hizmetler Kampüsü’nü de yerinde inceledi. Başkan Gökhan, projelerin inşaat faaliyetlerine ilişkin teknik ekipten bilgiler aldı.

Halk Bahçesi yenileniyor

Teknik inceleme gezisi kapsamında kent merkezinde bulunan Halk Bahçesi’ndeki çalışmaları da inceleyen Başkan Gökhan’a yetkililer bilgi verdi. Halk Bahçesi’nin de yenilenen yüzüyle yakın bir zamanda vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor. Başkan Gökhan, teknik inceleme gezisi kapsamında son olarak eski Cennet Otoparkının bulunduğu alanda yapımı süren Katlı Otopark ve İş Merkezi Projesini de yerinde inceledi. Başkan Gökhan, yetkililerden yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alarak teknik gezisini noktaladı.