Proje ekibi Hataylı miniklerle buluştu

TAKİP ET

Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik Projesi Ekibi Hataylı miniklerle buluştu.

TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın’ın yürütücülüğünü üstlendiği ve Ezine Belediyesi ortaklığında 3 gün düzenlenecek olan “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” başlıklı projenin ilk günü gerçekleştirildi. Projenin ilk gününde Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Kırıkhan Belediyesi Başkanı Ayhan Yavuz, Ezine Belediyesi İtfaiye Müdürü ve ekibi, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bulunan Hüdayi Konteyner Kente gelerek proje ekibine destek verdi.

TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın’ın yürütücülüğünü üstlendiği ve Ezine Belediyesi’nin iş birliğinde yürütülen “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” başlıklı proje kapsamında 3 gün sürecek şenlik etkinliğinde ilk gün tamamlandı. İlk gün etkinliğinde proje lider ve rehberlerine, Ezine Belediyesi Başkanı Güray Yüksel, Kırıkhan Belediyesi Başkanı Ayhan Yavuz, Ezine Belediyesi İtfaiye Müdürü ve ekibi eşlik etti.

3 gün boyunca 11 atölyenin gerçekleşeceği etkinlik kapsamında ilk gün; Dr. Öğr. Üyesi Belma Engin Güder liderliğinde Eğlenceli Yüzler Atölyesi, Dr. Öğr. Üyesi Güngör Hacıoğlu liderliğinde Gezegenlere VR Yolculuk Atölyesi, Sezgin Kanıt liderliğinde Bilimin Işığında Atölyesi, Hidayet Demir liderliğinde Dijitalde Skor Benim Atölyesi, Dr. Tuğçe Yıldız liderliğinde Kağıttan Hayaller Atölyesi, Öğr. Gör. Tuba Özgün liderliğinde Akıl Oyunları Atölyesi, Doç. Dr. Nazan Çakırer Çalbayram liderliğinde Ellerim Köpük Köpük Atölyesi, Cumali Özler liderliğinde Sokakta Şenlik Var Atölyesi, Anıl Uslu liderliğinde Oyun İstasyonu Atölyesi ve Hazal Fırat liderliğinde Gezici Bavul Müze Atölyesi Kırıkhan’da miniklere benzersiz anlar yaşattı.

11-12-13 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” projesi kapsamında ilk gün sona erdi. Etkinliğe, Hüdayi Vakfı Konteyner Kentinde yaşayan minikler ve çevre konteyner kentlerden gelen çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte ilk gün pek çok çocuğa çeşitli bilim ve eğlence faaliyetleri uygulandı. Ezine Belediyesi Başkanı Güray Yüksel, Kırıkhan Belediyesi Başkanı Ayhan Yavuz, Ezine Belediyesi İtfaiye Müdürü ve ekibi, proje yürütücüsü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın’ın önderliğinde atölyeleri ziyaret etti. Ziyaret esnasında rehberlerle tanışan ekip aynı zamanda Kırıkhanlı miniklerle çeşitli faaliyetlere imza attı. Kırıkhan Belediyesi Başkanı Ayhan Yavuz, proje ekibin teşekkür ederek “Çocuklar her zaman çocuk. Savaş da olsa deprem de meydana gelse, onlar her zaman güzelliği ve eğlenceyi hak ediyor. Sizler sayesinde depremzede miniklerimizin unutulmaz bir şölene tanıklık olmasını izliyoruz.” dedi. Ayrıca Kırıkhan Belediye Başkanı Yavuz, etkinlik kapsamında depremzede vatandaşlarla da bir araya gelerek, öneri ve dileklerini dinledi. Hüdayi Konteyner Kent kapsamında, afet döneminde Kırıkhan’da arama kurtarma çalışmalarına destek veren Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel’e de ilgi oldukça yoğundu.

Gezegenlere VR Yolculuk Atölyesi rehberlerinden Berkant Cesur “Teknolojiyle iç içe bir deneyim sunan Gezegenlere VR Yolculuk Atölyesine çocukların ilgisi oldukça yoğundu. Etkinlik kapsamında miniklerin teknolojiyle olan ilgilerinin daha da güçlendiğini düşünüyorum. Ayrıca çocukların heyecanına ortak olmak ve yüzlerinde bir tebessüm yaratmak da paha biçilemez bir duygu.” ifadelerini kullanarak etkinliğin verimliliğine değindi.

Bilimin Işığında Atölyesi rehberlerinden Emre Can Zorlu “Bilimin Işığında Atölyesi ekibi olarak hazırladığımız etkinliğin ilk gününden çocukların ilgisini çok fazla çekmesi hepimizi aşırı derecede mutlu etti. Çocukların bilimsel deneylere karşı ilgi ve alakalarını projenin ilk gününün sonunda bile fark edilebilir bir biçimde değiştiğini gözlemliyor olmamız oldukça gurur verici bir duygu. Önümüzdeki günlerde de etkinliğe katılımın yoğun olmasını bekliyoruz.” dedi.

Hicran Özlem Ilgın Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik ÇOMÜ Hatay