Öz; "Hemşirelik; özveri, hoşgörü, ilgi ve sabırdır"

TAKİP ET

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Hemşireler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz mesajında şu ifadelere yer verdi; “Dünya Hemşireler Günü, hemşirelerin topluma yaptıkları katkıları onurlandırmak üzere dünya genelinde her yıl 12 Mayıs tarihinde kutlanır. Hemşirelik, kişinin, ailenin ve toplumun sağlığını koruma ve iyileştirmeye yardım eden, ayrıca sağlık ekibinin en önemli unsurlarından biri olarak tedavi ve bakımın uygulanmasında anahtar rol oynayan, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, hoşgörü, ilgi ve elbette sabır kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir.
“Hemşireler; elleri hünerli gizli kahramanlardır’’
İnsan için hayatta her şeyin önüne geçen ve her daim aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biri sağlıktır. Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakında ilgili bir meslektir; ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister; temelinde sevgi ve saygı yatar. Hemşireler, sağlıklı bir toplumun oluşması ve bireylerin sağlığının korunarak hayatlarını kaliteli bir biçimde sürdürmelerinin temini için hiçbir ayırım gözetmeksizin gecesini gündüzüne katarak çalışan gizli kahramanlardır.
“Güler yüzlü ve şefkatli hemşirelerimizin günü kutlu olsun’’
Bu vesile ile zaman ve mekân ayrımı gözetmeksizin hastalardan güler yüzünü ve şefkatini esirgemeden büyük bir sabır, özveri, gayret ve sevgi ile mesleklerini icra eden, önce insan diyerek topluma hizmeti görev edinen, insanların sağlıkları için önemli ve kutsal bir görevi yerine getiren hemşirelerimize şükranlarımı sunuyor ve onların 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü kutluyorum.”
 

Çanakkale Çan Çan Belediyesi Bülent Öz Hemşireler Günü