Orman personeline barkod eğitimi

TAKİP ET

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından barkod uygulamaları için eğitim gerçekleştirildi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Biga Orman İşletme Müdürlüğü ve Karabiga Orman İşletme Şefliği, barkod uygulamalarının etkin bir şekilde kullanılabilmesi amacıyla bir eğitim düzenledi. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitime Çanakkale Bölge Müdür Yardımcısı Halil Kısacık, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Bahri Durmaz, Orman İşletme Müdürü V. Eray Maden, pilot uygulama yapacak olan Orman İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları katıldı.

Karabiga Orman İşletme Şefliği üretim sahasında yapılan uygulamada, barkodun çakılması, verilerin tablet cihazlara aktarılması, saha işlemleri, nakliyatın yapılması ve depoda istif oluşturma aşamaları uygulamalı bir şekilde gösterildi. Eğitim kapsamında, uygulamada ortaya çıkan sistemsel sorunların merkezden nasıl çözülebileceği ve uygulamanın sonraki aşamalarında oluşabilecek aksaklıkların nasıl giderilebileceği konusunda işbirliği yapıldı.

Eğitimde ayrıca, önümüzdeki yıl içerisinde Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü genelinde barkod uygulamasına geçileceği açıklandı. Bu adımın, orman yönetimi süreçlerini daha etkili ve şeffaf hale getirmeyi amaçladığı belirtildi. Barkod uygulamalarının kullanılması, orman kaynaklarının izlenmesi ve yönetilmesi konusunda daha güçlü bir altyapı oluşturacak.

​​​​​​​Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü barkod eğitimi Çanakkale