Operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 2'si tutuklandı

TAKİP ET

Çanakkale'de jandarma tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheli şahıs dün adliyeye sevkedilmişti. E.G. ve Ö.Ö. isimli şahıslar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan şahıslara yönelik gerçekleştirdiği başarılı operasyonla zehir tacirlerine büyük bir darbe vurdu.

Çanakkale Merkez, Lapseki ve Ayvacık ilçelerinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon sonucunda, şüpheli şahısların ikametlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

31 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda, 17 GK 743 ve 35 EF 265 plakalı araçlar ile şüpheli şahısların ikametlerinde narkotik köpeği eşliğinde yapılan aramalarda 11 gram metamfetamin, 1.565 gram esrar maddesi, 3 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, 1 adet öğütücü, 12 adet sentetik hap, 1 adet hassas terazi, 1 adet tabanca, 48 adet tabanca fişeği ve 2 adet av tüfeği kartuşu ele geçirildi.

Operasyon kapsamında S.F., H.A.P., H.A., E.Ö., E.G., S.K., Ö.Ö. ve yabancı uyruklu S.E. isimli şüpheli şahıslar gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından 8 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Özbekistan uyruklu Shakhlo Ergasheva savcılıktan serbest bırakıldı. Sınır dışı edilmek üzere Ayvacık Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Mahkemeye sevk edilen diğer şüphelilerden S.F., H.A.P., H.A., E.Ö. ve S.K. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler E.G. ve Ö.Ö. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

jandarma Çanakkale adliye tutuklama