Öğrencilerin ilk tercihi ÇOMÜ

TAKİP ET

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, yüzde 100'ün üzerinde doluluk oranına ulaştı.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu öğrencilerin ilk tercihlerinde yer alıp, kontejan doluluk oranını %101,3 e yükseltti. Devlet üniversiteleri arasında taban puan bazında en yüksek puan ile öğrenci alan Gemi İnşaatı programı, bu başarısını bu senede de korumuş oldu. Sualtı Teknolojisi Programı %104 kontenjan doluluk oranına ulaşarak, Çanakkale’ye bu alanda yapılan yatırım ve planlamaların ne kadar isabetli olduğuna gösterge oldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof Dr. R. Cüneyt Erenoğlu; “Öğrencilerimizin tercihlerinde üniversitemize büyük ilgi göstermesi ve bize olan güveni bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Kaliteli ve nitelikli eğitim, geniş program yelpazemiz ile öğrencilerimize en iyi eğitimi sunmaya hazırız. Öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, hep birlikte daha ileriye diyoruz.” dedi.

Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku ise; “Meslek Yüksekokulumuz, ülkemizin alanında en iyi eğitim kurumu olma yolunda ilerlemektedir. Üniversitemizi, meslek yüksekokulumuzu, Çanakkale şehrimizi bu alanda daha ileriye taşıyacağız. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.” diye konuştu.

ÇOMÜ tercih Çanakkale