Mirasımı Öğreniyorum Projesi'ne TÜBİTAK'tan destek

TAKİP ET

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Doç. Dr. Oya Erenoğlu'nun yürütücülüğünü üstlendiği Mirasımı Öğreniyorum projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) uhdesinde yürütülen "2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı"nın 2023 yılı 1. Dönem başvurusunda, Coğrafya Eğitimi bölümünden Doç. Dr. Oya Erenoğlu’nun yürütücülüğünü üstlendiği Mirasımı Öğreniyorum projesi desteklenmeye hak kazandı. Proje ile coğrafya öğretmen adaylarına doğal ve kültürel mirasın önemi, aktif öğrenmeye dayalı yöntemlerle aktarmak ve öğretmen adaylarının doğal ve kültürel değerlerin farkına varmalarını sağlamayı amaçlıyor. Böylelikle coğrafya öğretmen adayları, eğitmen olduklarında öğrencilerine doğal ve kültürel mirası daha anlaşılır, somut verilerle ve yaparak-yaşayarak öğretme fırsatı sunabilecekler. Proje kapsamında verilecek eğitimlerde, teorik ve uygulamalı geziler ile Çanakkale ili sınırları içindeki çeşitli doğal ve kültürel miras öğelerini içeren tarihi mekânlar, arkeolojik alanlar, kültürel müzeler ziyaret edilerek, öğrencilerin görsel kanıtları görmesi ve yaparak yaşayarak öğrenmeleri sağlanacak.

“Mirasımı Öğreniyorum” isimli etkinlik için coğrafya öğretmen adayları hedef kitle olarak belirlendi. 4-8 Eylül 2023 tarihleri arasında planlanan bu etkinliğe, Türkiye’de Coğrafya Öğretmenliği programı bulunan tüm üniversitelerin Eğitim Fakültelerinde eğitim gören tüm coğrafya öğretmen adayları başvuru yapabilecekler. Proje ekibinin, her biri alanının yeni nesil uzmanlarını eğitmeye gönül vermiş, benzer ideallere sahip eğitmenlerden kurulduğu bildirildi.

Eğitim verecek öğretim elemanlarının isimleri şu şekilde; “Doç. Dr. Oya ERENOĞLU (Yürütücü-Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi), Prof. Dr. Abdullah SOYKAN (Eğitmen-Balıkesir Üniversitesi), Prof. Dr. İsa CÜREBAL (Eğitmen-Balıkesir Üniversitesi), Prof. Dr. Niyazi ARSLAN (Eğitmen-Çukurova Üniversitesi), Prof. Dr. Ahmet Evren ERGİNAL (Eğitmen-Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi), Prof. Dr. Nurettin ARSLAN (Eğitmen-Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi), Prof. Dr. Okan YAŞAR (Eğitmen-Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi), Prof. Dr. Rüstem ASLAN (Eğitmen-Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi), Doç. Dr. Mehmet ŞEREMET (Eğitmen-Yüzüncü Yıl Üniversitesi), Doç. Dr. Ahmet ESENKAYA (Eğitmen-Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi), Doç. Dr. Funda ÖRGE YAŞAR (Eğitmen-Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi),Dr. Öğr. Üyesi Ayten ÇALIK (Eğitmen-Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi), Öğr. Gör. Gülsen ERGİNAL (Eğitmen-Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi).

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi TÜBİTAK Mirasımı Öğreniyorum Projesi