MHP sorumluluktan kaçmaz

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hakan Pınar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Kabinesine ilişkin olarak MHP'nin hiç bir beklenti ve talep içerisinde olmadığını söyledi.

24 Haziran seçimlerinde AK Parti ile birlikte Cumhur İttifakında yer alan MHP’nin önce Ülkem ve Milletim anlayışına uygun olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut Cumhurbaşkanına destek verildiğini belirten MHP İl Başkanı Hakan Pınar; “Sayın Cumhurbaşkanının bu akşam saat 21:00 da açıklayacağı 1. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Kabinesine ilişkin olarak öncelikle bilinmesini isteriz ki; Milliyetçi Hareket Partisi 11 Ekim 2016 tarihinde Sayın Genel Başkanımızın Meclis Gurubunda yaptığı konuşmayla başlayan süreçte Ülkenin Birliği, ortaya çıkan Beka sorununun ortadan kaldırılması ve Anayasal Kurumların uyum ve ahenk içerisinde çalışmasının dışında hiç bir beklenti ve talep içerisinde olmamıştır” dedi.

“Kaldı ki Sayın Liderimiz bunu defaaten ifade etmiş ve Terörle Etnik Mücadele, Onurlu ve Omurgalı Dış Politika ve Ülkenin Bölge Coğrafyasında tarihsel misyonuna uygun Lider Ülke olmasına yönelik olarak şartsız koşulsuz desteği Kamuoyunca yakinen bilinmektedir” diyen Pınar; “Gelişen süreçte önce Referandum ardından yapılan Genel Seçim ve Cumhurbaşkanlığı Seçiminde yukarıda zikredilen saiklerle işbirliği ve uyum ortaya konulmuş, Önce Ülkem ve Milletim anlayışına uygun olarak Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde mevcut Sayın Cumhurbaşkanına destek verilmiştir. Seçim sonuçları incelendiğinde Milliyetçi Ülkücü Hareketin Liderin işaret ettiği çizgide sağlam ve tavizsiz durduğu net olarak görülmüştür. Tüm bu yaşananlar ışığında Liderimizin de ifade ettiği üzere Terörle Etkin Mücadelenin kesintisiz ve kararlılıkla devamı iç ve dış politikada Egemenlik ve Hükümranlık Haklarımıza uygun olarak onurlu ve Omurgalı duruşun devamı için ön koşulsuz desteğimiz devam edecektir. Bu destek Kırmızı plaka beklentisi ile değil, büyük Türk Milletine ve onun geleceğine duyulan hassasiyetler noktasında değerlendirilmelidir” şeklinde konuştu.

Pınar sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Elbette eğer Sayın Cumhurbaşkanı; Kabine de kendisine doğrudan bağlı çalışacak Kurul ve Ofislerde Milliyetçi Ülkücü kadrolardan istifade etme iradesi ortaya koyarsa Liderimizin de ifade ettiği üzere Milliyetçi Ülkücü Hareket sorumluluktan kaçmaz, elini değil gövdesini taşın altına koymaktan çekinmez. Ancak iyi anlaşılması bakımından tekraren ifade etmek isteriz ki bu konunun MHP açısından öncesi ve sonrası olarak Pazarlık konusu yapıldığını düşünmek alçaklık ve hainliktir. MHP’nin Ülke sevdasını anlamayanların kasıtlı ortaya sürdüğü itibarsızlaştırma girişiminden başka bir şey değildir. Sayın Cumhurbaşkanı çalışacağı ve ileride Sorumluluğunu taşıyıp Siyasi hesabını vereceği Çalışma ekibini seçmekte tabiidir ki özgürdür. Bu açıklamalar ışığında Liderin ve Genel Merkez söylemlerinin dışında beklenti ve taleplere yönelik konuşmalar yanlıştır, Milliyetçi Hareket Partisi’nin duruşuna bilerek ya da bilmeyerek zarar vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanının Milliyetçi Ülkücü Kadrolara Hükümette, Kurullarda ya da Çalışma Ofislerinde yer verip vermemesi MHP’nin Hükümete bakışını ve Beka sorunlarına yönelik desteğini değiştirmez. Son olarak derdimiz Türkiye safımız Türk Milletinin safıdır diyor, bu duygu ve düşüncelerle değerli Çanakkale Kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.”