MasterChef'te eleme heyecanı

TAKİP ET

MasterChef'in yayınlanan son bölümünde eleme heyecanı vardı. Haftanın takımları 3'er kişiden oluştu ve takımlar son kez karşı karşıya geldi. Yarışmacılar, bu kez balkan yemekleriyle mücadele etti. MasterChef eleme potasına Sefa, Uğur ve Barbaros girdi. Elenen ismin kesinleşmesiyle beraber ilk 5'e kalan yarışmacılar belli oldu.

MasterChef Türkiye'nin 13 Aralık akşamı yayınlanan bölümünde dokunulmazlık ve eleme heyecanı yaşandı. İlk olarak kırmızı ve mavi takım Balkan mutfağı yemeklerini yapmak için karşı karşıya geldi. Bu turda yarışmacılar Şile paprika, tavce gravce, Boşnak böreği, tavuk büryan, kaymaçina hazırladı. Oyunun sonunda dokunulmazlığı kırmızı takım kazandı.

Masterchef bireysel dokunulmazlığı kim aldı?
MasterChef'te oynanan dokunulmazlık oyununda mavi takım yarışmacıları eleme potasına girdi. Takımın tamamı eleme potasında olduğu için 3'lü eleme oyunundan birinci çıkan isim bireysel dokunulmazlığı almış oldu. Böylece hem potadan kurtulan hem de bireysel dokunulmazlığı alan isim ‘Barbaros’ oldu.

Masterchef kim elendi?
MasterChef Türkiye'nin eleme gecesinde final anında Serhat, Sefa ve Barbaros karşı karşıya geldi. Mavi takım yarışmacılarının tümü, Danilo şefin imza tabağı olan Tournedos Rossini hazırlamak için mücadele verdi. Final bölümünde potadan kurtulan ilk isim Barbaros oldu. MasterChef'e veda eden isim şeflerin yaptığı oylama sonrası Sefa oldu. Eleme potasından kurtulan Serhat ve Barbaros MasterChef 2020 ilk 5'e giren isimler arasında yer aldı.
MasterChef'e veda eden Sefa, gözyaşlarına hakim olamadı. Sefa, "İki yıldır bu programı izliyordum. Buraya gelip o samimiyeti yaşadığımda beni hayatta çok ileri götürdü. Buraya gelmeden önce aşçılık kariyeri olan biri değildim. Aileme destek olmak için farklı sektörlerde de çalıştım. Arkadaşlarımdan belki pratik olarak çok düşük seviyeydim. Yedeklerden geldim. Gözüm arkada değil." dedi.

Masterchef Sefa kimdir?
Sefa Okyay Kılıç 13 Haziran 1996 doğumlu. Kayserili olan yarışmacı Gazi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları mezunudur. Ankara’da, Antalya’da ve İngiltere’de çalışmıştır. İtalya’da staj yapmıştır.
Birçok gastronomi festivalinde ekip koordinatörü olarak katılan genç yarışmacı, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca biliyor. Moleküler Gastronomi, Kore Mutfak Eğitimleri ve İtalyan Mutfağı üzerine eğitimler alan MasterChef Sefa yarışmaya yedeklerden dahil olmuştu.

masterchef masterchef türkiye masterchef turkıye masterchef türkiyede kim elendi? masterchef e dokunulmazlık oyununu kim kazandı? masterchefe kim veda etti? masterchef e son bölüm yaşananlar masterchef bu haftaki yemek konsepti masterchef eleme potası ilk