Lapseki'ye yürüyerek geçeceğiz

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Eceabat ilçesinde 4.000 metrekare alan üzerine kurulu itfaiye hizmet binası ve 40 araç kapasiteli Belediye Garajını hizmete açtı. Çanakkale'deki yatırımlara dikkat çeken Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün tamamlanmasıyla birlikte Mart 2022'de Lapseki'ye yürüyerek geçeceklerini söyledi.

Eceabat ilçesinde düzenlenen açılış törenine katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale ve ilçelerinde hayata geçirilen yatırım ve projelere dikkat çekti. Çanakkale’de her geçen gün yeni hastanelerin hizmete açıldığını kaydeden Turan, yolların ve okulların da bitirildiğini belirterek; “Gelibolumuzda son aşamaya gelen bir kamusal kampüs yapıyoruz. Bu harika bir çalışma, içerisinde meslek lisesi, imam hatip ve diğer okulların olduğu, yanında futbol sahasının, spor salonlarının, kütüphanenin olduğu bildiğiniz üniversite kampüsünün lise için uyarlanışı. Bu Gelibolu'ya yakışır dedik ve ilk örneğini Gelibolu'dan başlattık. Harika bir yatırım olacak” dedi.

Hiçbir programı ve yatırımı geciktirmeyeceklerini dile getiren Turan; “Köprümüz hiç aksamadan devam ediyor. 2019 yılının Mart ayında köprünün temellerini, direklerinin su üstündeki bölümünü göreceksiniz. İnşallah Mart 2022'de davulla, zurnayla Lapseki'ye yürüyerek geçeceğiz. O köprü buranın tarımı demek, turizm demek, tarihi demek” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Turan ve beraberindeki protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Eceabat ilçesindeki açılış töreninin ardından Turan, Evreşe ve Kavakköy'de de açılışlara katıldı.