Lapseki'de Kiraz Festivali coşkusu

TAKİP ET

Lapseki Belediyesi'nin 38.'sini düzenlediği Kiraz Festivali çeşitli etkinliklerle başladı.

Lapseki Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından çelenk konulmasıyla başlayan Kiraz Festivali’nin açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. Protokol üyeleri bando eşliğinde festival korteji ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Parkı'na kadar yürüdü. Stant açılışına katılan Başkan Eyüp Yılmaz, halk oyunları gösterisinin ardından Kaymakam Emre Öztürk ve protokol üyeleri ile birlikte kurdele kesimi gerçekleştirdi.

“Kirazımız hem ülkemizin hem de dünyanın en kaliteli kirazlarındandır”

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz yaptığı konuşmada; “Bu sene yine festival heyecanını ve coşkusunu sizlerle birlikte yaşıyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Köprüsüyle, kirazıyla, şeftalisiyle, tarımı ve turizmiyle birlikte, bölgede yıldızı parlayan ilçelerden biri olduk. Lapseki'mizi tanıtmak, geleneklerimizi yaşatmak, bir ve beraber olmak, şehrimizin değerlerini tüm Türkiye ile paylaşmak noktasında festivallerimizin önemi çok büyük olduğunu düşünüyoruz. Kirazımızın tadını ve güzelliğini anlatmaya kelimeler yetmez, hem ülkemizin hem de dünyanın en kaliteli kirazlarından bir tanesidir. Kirazımızın pazar ya da tanıtım gibi bir sorunu olmamakla birlikte geleneksel olarak her sene düzenlediğimiz kiraz yarışması birlik ve beraberliğimize ve dayanışma ruhumuza farklı bir güç katmaktadır. En iyi kirazımızı belirleyeceğiz. Ve ayrıca; duruşuyla, şarkılarıyla, sesi ile çok sevilen, bizlerin de çok sevdiği bir sanatçı olan Cengiz Kurtoğlu'nu 21 Haziran Çarşamba günü sizler ile buluşturacağız. Biz burada, sadece bir festival gerçekleştirmiyoruz. Bugün burada, el ele gönül gönüle vererek; kardeşliğimizin ve beraberliğimizin asla bozulmayacağının da mesajını veriyoruz” dedi.

Programa Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Dinçay Köksal, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Gökhan Baştürk, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Çanakkale PTT İl Müdürü Ergün Gür, AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Okutucu ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Çelik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Engin Gür, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, belediye meclis üyeleri, Lapseki Yelken Kulübü Sporcuları, Lapsekispor kulübü sporcuları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kiraz Festivali Lapseki Belediyesi Eyüp Yılmaz