Landrut, Şehitlikleri ziyaret etti

TAKİP ET

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet, Tarihi Alanı ziyaret etti. Kilye İdari Bina'da Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından karşılanan heyet, Şehitler Abidesi'ni ziyaret etti.

Bir dizi programa katılmak için Çanakkale’ye gelen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'nda bulunan şehitlikleri ve anıtları ziyaret etti. İlk olarak Şehitler Abidesi'ni gezen Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'den alan hakkında detaylı bilgi aldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Büyükelçi Meyer-Landrut, sembolik şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Daha sonra Fransız Askeri Mezarlığı ile İngiliz Milletler Topluluğu Anıtı'nı da ziyaret edip karanfil bırakan Büyükelçi Meyer-Landrut, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni de gezmesini ardından anı defterini imzaladı. Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, anı defterine şu ifadeleri yazdı; “Geçmişte kanla yıkanmış bu topraklarda bugün birlikte olmamız ve yarın da beraber olacağımız gerçeği, şehitlerin fedakarlıklarını unutmayacağımızın bir göstergesidir. Bugün de yarın da dünya barışını koruma yönündeki kararlılığımız devam edecektir. Ruhlarınız şad olsun.”

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut Çanakkale Gelibolu Yarımadası Şehitler Abidesi İsmail Kaşdemir