'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak'

TAKİP ET

Çanakkale'de hayata geçirilen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" Projesi kapsamında okul kütüphanelerindeki kitap sayısı 500.000'i aştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" ve "Sıfır Atık" projeleri kapsamında Çanakkale’de yer alan tüm okullar kütüphanelerine kavuştu. Proje kapsamındaki kütüphanelerde 300.000 civarında olan kitap sayısı 500.000'i aşarak kütüphaneler zenginleştirildi.

Kütüphane sayısı 2 kat artışla 300'e yaklaştı

Geri dönüşüm malzemelerinin yeniden kullanılabileceğini göstermeyi amaçlayan 17 Sıfır Atık Kütüphanesi, tasarım ve teknolojik alt yapısı ile dikkat çeken 13 Z-Kütüphane dâhil olmak üzere Çanakkale’de kütüphane sayısı 2 kat artışla 300'e yaklaştı.

Kütüphanelerin tefrişatı meslek liselerinden

Covid-19 salgın sürecinden bu yana verdikleri desteklerle her daim yanımızda olan meslek liseleri, kütüphanelerin tefrişat işlerinde de üzerine düşeni yaptı. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri; “Kütüphanelerimizin tamamlanması için kısa bir zamanda büyük işler başaran meslek liselerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" ve "Sıfır Atık" projelerine hayat vererek ilimiz eğitim öğretim çalışmalarına büyük katkılar sunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi himayelerinde Millî Eğitim Bakanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Çanakkale kitap kütüphane