Kutsal emanetler yola çıktı

TAKİP ET

Çanakkale'de Zafer Haftası etkinlikleri, Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen törenle başladı. Gelibolu Yarımadası'ndan alınan kutsal emanetler; toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edilmek üzere yola çıktı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Çimenlik Kalesi’nde düzenlenen 'Zafer Haftası' açılış törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, askeri erkan, gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde, Türk bayrağının göndere çekildiği törende, halk oyunları gösterisi yapılırken, Mehteran takımı da marşlar çaldı.
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gelibolu Yarımadası'ndan alınan kutsal emanetler; toprak, deniz suyu ve Türk bayrağını atletler Oğuz Uyar ve Nihan Akaman'a teslim etti. Daha sonra ise Zafer Koşusu’nun startı verildi. Atletler tarafından Ankara’ya kadar götürülecek olan kutsal emanetler, 18 Mart günü törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.
 

Çanakkale 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Vali İlhami Aktaş Recep Tayyip Erdoğan