KPSS tercih kılavuzu yayımlandı!

TAKİP ET

KPSS tercih kılavuzu ile ilgili ÖSYM son dakika açıklaması yapıldı ve tercih kılavuzu erişime açıldı. KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans oturumlarına giren adaylar sonuçların açıklanmasının ardından ÖSYM tarafından belirtilen tarihlerde tercihlerini yapıyorlar. Adaylar tercihlerini, 30 Aralık 2020 – 07 Ocak 2021 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 07 Ocak 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

KPSS tercih tarihleri için beklenen günün gelmesinin ardından, gözler tercih kılavuzuna çevrilmişti. Konu ile ilgili ÖSYM tarafından son dakika açıklaması yapıldı ve kılavuz erişime açıldı. KPSS 2020/1 tercihlerinde ortaöğretim, ön lisans ve lisans alanlarında alım yapılmıştı. KPSS 2020/2 tercihleri 30 Aralık tarihinde başlayacak ve 7 Ocak’a kadar devam edecek. Adaylar KPSS tercih kılavuzunda yayımlanan bilgilere göre işlemlerini yapacaklar.

KPSS tercih kılavuzu yayımlandı
KPSS tercih kılavuzu son dakika açıklamasının ardından erişime açıldı. İşte kurum tarafından yapılan açıklama:
Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2020/2 Tercih Kılavuzuna saat 11.45’ten itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

KPSS tercih kılavuzu için tıklayınız
Adaylar tercihlerini, 30 Aralık 2020 – 07 Ocak 2021 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 07 Ocak 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.
Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2020/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

kpss kpss-2020/2 tercih kılavuzu kpss-2020/2 tercih kılavuzu ösym lisans önlisans ortaöğretim adaylar tercihler kpss tercih kılavuzu osym ösym tercih kılavuzu kpss tercih kılavuzu kpss ortaöğretim tercih kılavuzu