Köprünün matematiği 4 işlemden ibaret değil

TAKİP ET

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsünün, sadece Çanakkale ve ülkemiz için değil, bütün dünya için büyük bir önem arz ettiğini söyledi.

İskenderoğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ‘Bu köprü üzerinde binlerce matematik formülü var’ derken, konuyu sadece dört işleme indirgeyenler, böl, topla, çarp, çıkarla maliyet hesabına tutuşanlar, dünyanın gıpta ile baktığı bir yatırıma burun kıvıranların olduğunu üzülerek görüyoruz. Ancak unutmamalıyız ki; Biz hep birlikte aynı Türkiye’de yaşıyoruz. Bu değerler, hepimizin değerleri” dedi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 1915 Çanakkale Köprüsünü değerlendirdi. Köprünün, Çanakkale ve Türkiye için çok özel bir günde hizmete açıldığını hatırlatan İskenderoğlu, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yıl dönümü, aynı anda hem hüznü, hem gurur, heyecan ve sevinci bir arada yaşadığımız bir gün oldu. Bundan tam 107 yıl önce, şanlı ecdadımız, Çanakkale’de bir destan yazdı. Yenilmez denen İtilaf Donanmasının Çanakkale'nin serin sularına gömüldüğü büyük zaferin 107. yıl dönümünde, kahraman Mehmetçiğimizi hüzünle, tarihi başarılarını ise büyük bir gururla andık. 18 Mart 2022 günü, Çanakkale’miz bir büyük gurur ve heyecana daha ev sahipliği yaptı. O da, ülkemizin gururu 1915 Çanakkale Köprüsünün açılış töreniydi. Sultan 2'nci Abdülhamit 1879 yılında Çanakkale boğazına bir köprü projesi yaptı, ancak o dönemin şartlarıyla, bu proje hayata geçirilemedi. Aradan geçen süreçte, Çanakkale köprüsü fikri, birkaç kez daha ortaya atıldı. Bunun için toplantılar, çalıştaylar düzenlendi. Ancak bu, bir projeden öteye geçemedi. Birkaç yıl önce, 1915 Çanakkale Köprüsü projesi gündeme geldiğinde, yine ‘Hayal’ diyenler oldu. İhalesi yapıldığında, ‘Vazgeçecekler’, 2017 yılında, temel atma töreni gerçekleştiğinde, ‘göstermelik’ diyenler oldu. Köprü yapılmasın diye Çanakkale’de eylemler düzenlendi, her yere pankartlar asıldı. Büyük projeler, hep bir hayalle başlar. O hayalin gerçeğe dönüşmesi için; Güçlü ve kararlı bir lider, çalışkan kadrolar ve inanmış bir halk gereklidir. İşte 1915 Çanakkale köprüsü, bütün bu birleşenlerin ortak ürünüdür” dedi.
“Bu yatırıma karşı çıkanların içten içe gurur duyduklarını biliyoruz”
1915 Çanakkale Köprüsü gibi, son dönemin en büyük ve en önemli yatırımını bile eleştirenlerin olduğunu anımsatan İskenderoğlu, “Dünya, son dönemde hızlı bir değişim içerisindedir. Kuzeyimizde, güneyimizde, doğumuzda yaşananlar, ülkemizin stratejik konumunu her geçen gün daha da önemli hale getirmektedir. İşte tam da bu noktada, ulaşım alternatifleri, sadece Çanakkale’miz, ülkemiz için değil, bütün dünya çok büyük bir önem arz etmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ‘Bu köprü üzerinde binlerce matematik formülü var’ derken, konuyu sadece dört işleme indirgeyenler, böl, topla, çarp, çıkarla maliyet hesabına tutuşanlar, dünyanın gıpta ile baktığı bir yatırıma burun kıvıranların olduğunu üzülerek görüyoruz. Elbette ki vizyonu, köprünün üzerinden geçen araçları sayıp dört işlem yapmaktan öteye geçemeyenlerin bu durumu anlamasını beklemiyoruz. Oysa, köprünün açıldığı günden bu güne kadar, binlerce hemşehrimizin yaşadığı mutluluk, duyduğu heyecan ve gurur bile, ne kadar yerinde ve isabetli bir iş yapıldığının başlı başına kanıtıdır. Artık Çanakkale tarımıyla, turizmiyle hava koşullarına yenilmeyecek. Artık Çanakkale uluslararası turizm acentelerinin ajandalarında yer alacak. Artık Çanakkale’de, domates, kapya biber üreticimiz, geminin çalışıp çalışmadığını düşünmeyecek. Özellikle son dönemde, hükümetimiz aleyhinde olabilecek her bir kıvılcıma eline benzin bidonu alarak koşanların düştüğü durum, vatandaşımızın da takdiridir. Hepimizi derinden sarsan depremlerde, yapı uzmanı, orman yangınlarında uçak mühendisi olanların, bu dev esere karşı da matematik dehası olmasını garipsemiyoruz. Ancak unutmamalıyız ki; Biz hep birlikte aynı Türkiye’de yaşıyoruz. Bu değerler, hepimizin değerleri. Karşı çıktıkları, üzerinde çeşitli senaryolarla basitleştirmeye çalıştıkları bu dev yatırıma, herkesten önce koşup geçenleri de tebessümle, büyük bir memnuniyetle izliyoruz. Dile getiremeseler, paylaşamasalar da, içten içe onlarında büyük bir heyecan ve gurur duyduklarını biliyoruz” diye konuştu.
“Herkese sonsuz teşekkür”
Köprünün yapımında emeği geçenlere de teşekkür eden İskenderoğlu, şunları söyledi; “Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’la birlikte, bu dev yatırımın hayata geçmesinde, plan ve proje aşamasından son vidasına kadar emek harcayan herkese sonsuz teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıl dönümü törenleri ile 1915 Çanakkale Köprüsünün açılış törenlerinde teşrifleriyle bizleri onurlandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Güney Kore Başbakanı, Siyasi Parti Temsilcileri,  değerli Bakanlarımız, kıymetli milletvekillerimiz ve 20 yıldır bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan çok kıymetli vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.  Bu vesile ile, başta Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Çanakkale şehitlerimiz, ebediyete intikal etmiş gazilerimiz ve yurt savunmasında canlarını ortaya koyan kahraman şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.”

 

Çanakkale AK Parti Jülide İskenderoğlu TBMM 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart Şehitleri Anma Günü Çanakkale Deniz Zaferi