Kooperatiflerin sorunları ele alındı

TAKİP ET

Çanakkale'de balıkçılık ve su ürünleri kooperatiflerinin sorun ve çözüm önerileri değerlendirme toplantısı yapıldı.

Çanakkale balıkçılık ve su ürünleri kooperatiflerinin sektördeki sorunlarının ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, Çanakkale Bölge Liman Başkanı Kürşat Biçici, Kıyı Emniyet Müdürü Ogün Çevik, Küçükkuyu Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Sg. Bnb. Onur Şen, ilgili kurum müdürleri, Çanakkale Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Hasan Uysal, Gökçeada Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Nuri Yılmaz, Kepez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Tuncay Özel, Kilitbahir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Talih Zenci, Yeniköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Selçuk Yıldız, Merkez 1 Nolu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ersan Duman, Gürpınar Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Fuat Kafadar ve Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Su Ürünleri Mühendisi Mustafa Zabun katıldı.

Toplantıda; Çanakkale balıkçılık ve su ürünleri kooperatiflerinin sektöründeki ihtiyaç ve sorunlarının belirlenmesi, sektörün çalışmalarıyla ilgili koordinasyon sağlanması, bunlara çözümler üretilmesi, sektörle ilgili kuruluşlar arasında iş birliği ve dayanışmanın artırılması için yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

2023 -2024 su ürünleri av sezonunun hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunan Vali İlhami Aktaş; “Devletimizin de bu sektöre yönelik önemli destekleri var. Sağlanan bu imkanlarla balıkçılığı daha iyi noktalara getirmek için gerekli çalışmaları hep birlikte yapmalıyız” dedi. Kooperatiflerin, balıkçıların sorun ve problemleri ile balıkçı barınaklarındaki problemlerle ilgili görüş ve önerileri alındığını belirten Vali Aktaş, ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarla sorunların çözümü noktasında gerekli adımların atılacağını ifade etti. Toplantı görüş ve önerilerin ardından sona erdi.

İlhami Aktaş Çanakkale