Kömür desteği sağlandı

TAKİP ET

Çanakkale'de 57 Şehit ve Gazi ailesine kömür desteği sağlandı.

Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale Şubesi’nin hayata geçirdiği çalışma kapsamında, her aileye 1 ton olacak şekilde 57 ailenin yakacak ihtiyacı karşılandı. Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri derneği ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale Şubesi vakıf ve dernek yönetimleri tarafından yapılan Şehit ve Gazi aileleri  ziyaretleri aralıksız devam ediyor. Yapılan ziyaretlerde vakıf ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Aziz Şehitlerin ve Kahraman Gazilerimizin ailelerinin ihtiyaçlarını sağlık, eğitim, diğer talep ve istekleriyle yakından ilgileniyor. Çanakkale ve ilçelere yapılan ziyaretlerde sırasında ısınma ihtiyaçlarını ve teminlerini kömürle yapmakta olan 57 Şehit ve Gazi ailesi tespit edildi ve kahramanların kıymetli ailelerinin soğuk kış günlerinde evlerini ve gönüllerini ısıtmak amacıyla bir çalışma başlatılıp her aileye 1 ton olacak şekilde 57 ailenin yakacak ihtiyaçları giderildi.
Uz; “Vefa borcumuzu ödeyemeyiz”
Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Gülşen Uz yaptığı açıklamada; “Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Derneği kurulduğumuz 2010 yılından itibaren gerek saha çalışmaları gerek ailelerimize yapmış olduğumuz ziyaretlerde camiamızın taleplerinin karşılanması hususunda yönetim kurulumuzla büyük bir özveri içeresinde gece gündüz demeden bu kutsal emanetlerimize her daim sahip çıkmaya özen gösteriyoruz. Soğuk kış aylarında ailelerimiz en büyük ihtiyaçlarından olan ısınma ihtiyaçlarına destek olmak istedik ve 57 kahramanımızın evlerine bir nebzede olsa destek olduk. Aziz  Şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli ailelerine ne yapsak onlara olan vefa borcumuzu ödeyemeyiz, bir nebzede olsa acılarını hafifletip yalnız olmadıklarını hissettirebilirsek bizler için en büyük mutluluk ve onur o olur” dedi.
Başkan Uz sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Derneğimizin ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfımızın bir çok faaliyet ve çalışmasında etkinliğinde, bu vatan için bedel ödeyen aziz Şehitlerimizin ve kahraman Gazilerimizin ailelerine her daim destek veren ve en son yaptığımız yakacak kömür ihtiyaçlarının karşılanması faaliyetimizde de bizleri yalnız bırakmayan Çan ilçemizde faaliyet gösteren Odeaş Enerji Çan2 Termik Santral yönetim kurulu üyelerine ve Şehitlerimizin yetimlerinin abisi Ali Kemal Kazancı beylere ayrıca teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Hepsinden Allah razı olsun, bu acılı camiayı bir an olsun yalnız bırakmadılar.”
 

Çanakkale Gülşen Uz