Kış tedbirleri masaya yatırıldı

TAKİP ET

Vali İlhami Aktaş başkanlığında düzenlenen kış tedbirleri toplantısında, kurum ve kuruluşlarca alınacak tedbirler ve önlemler değerlendirildi.

Meteorolojik olaylar sonucu meydana gelebilecek olası olumsuz etkiler açısından idari sorumluluğu bulunan kurum ve kuruluşlarca alınacak tedbirlerin gözden geçirilmesi ve varsa eksiklerin giderilmesi için kış tedbirleri toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.

112 Acil Çağrı Hizmetleri toplantı salonunda gerçekleştiren toplantıya; Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, DSİ 252. Şube Müdürü Uğur Gürsel Altay, AFAD Müdür V. Abbas Aslan, Karayolları 142. Şube Şefi Orhan Yıldız, Meteoroloji Müdürü Erol Öztabak, il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda; Çanakkale’yi olumsuz etkileyebilecek meteorolojik olayların meydana gelmesi halinde genel hayatı kısmen veya tamamen etkileyecek durumlarda, kurum ve kuruluşlarca alınacak tedbirler ve önlemler değerlendirildi.

Kış mevsiminin olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve vatandaşların kışı sorunsuz geçirmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliği içerisinde çalışacağının önemine vurgu yapan Vali İlhami Aktaş, tüm imkanlarla koordineli bir şekilde çalışarak olumsuz hava koşullarında vatandaşlara hizmet etmeye devam edileceğini ifade ederek, tüm katılımcılara teşekkür edip, çalışmalarında başarılar diledi. Toplantı, İlgili kurumlar tarafından kış mevsimi ile ilgili alınması gereken önlemlere ilişkin katılımcılara bilgilendirmelerde bulunulması ve görüş ve önerilerin alınmasının ardından son buldu.

İlhami Aktaş kış tedbirleri