Kiraz Yarışması'nda kazananlar belli oldu

TAKİP ET

Lapseki Belediyesi'nin 38.'sini düzenlediği Kiraz Festivali kapsamında yapılan Kiraz Yarışması'nın kazananları belli oldu.

Yoğun ilgi gören Kiraz Yarışması’nda konuşan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz,; "İki kategori de kiraz yarışmalarımız var. Ziraat 900 ve diğer çeşitlerimiz. Ziraat-900'de 18 üreticimiz, diğer çeşitlerde ise 19 üreticimiz katılıyor. Ben bütün üreticilerimize yarışmaya katıldıkları için teşekkür ederim. Jüri üyelerimiz en iyi, en güzel kirazı seçecekler. Onların işlemleri bittiğinde Lapseki'nin en iyisi, en iri kirazı ortaya çıkmış olacak. Bu kirazlar Lapseki'nin özel kirazları gerçekten bardağa sığmıyorlar. Bu kirazları Lapseki çiftçilerimiz, üreticilerimiz üretiyorlar. Onlara buradan teşekkür ederim" dedi.

Kiraz Yarışması’nda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Murat Şeker, Lapseki Meslek Yüksekokulu (MYO) Prof. Dr. Gıyasettin Çiçek, Doç. Dr. Neslihan Ekinci, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Sakaldaş, Dr. Öğretim Üyesi Sefa Polatöz, Ögretim Görevlisi Mustafa Onur Ünal, Neşe Yılmaz, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Mehmet Ali Gündoğdu, İlçe Tarım Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Kaçan jüri olarak görev aldı. Ambalaj, meyve ağırlığı, şeker oranı, sap kalitesi ve tat kriterlerine göre puanlama yapan jüri üyeleri, çay bardağının boğumundan girmeyen irilikteki kirazların arasından şampiyon kirazları belirledi.

15 farklı kriterde değerlendirmenin yapıldığı Ziraat-900 kategorisinde Hasan Doğan birinci olurken, Ahmet Aksoy ikinci, Ahmet Öncü üçüncü, Mehmet Turgut dördüncü ve Mehmet Şen ise beşinci oldu. Diğerleri kategorisinde ise İsmail Okutucu birinci, Nagihan Kolkoparan ikinci, Samet Şen üçüncü, Mehmet Oktay dördüncü ve Yasemin Güney ise beşinci oldu. Ziraat-900'de birinciye 7 bin 500, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin, dördüncü 2 bin, beşinciye 1500, diğer çeşitlerde ise, birinciye 7 bin 500, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin, dördüncü 2 bin, beşinciye 1500 TL para ödülü verilecek.

Lapseki Belediyesi Eyüp Yılmaz Kiraz Yarışması Kiraz Festivali