Kepez Halk Plajı'nda mavi bayrak 7. kez dalgalanıyor

TAKİP ET

Kepez Belediyesi'nin Mavi Bayraklı Halk Plajı, Uluslararası 33 kriteri olan çevre ödülü Mavi Bayrağı 7. kez almaya hak kazandı. Düzenlenen törende Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey Ege İlleri Bölge Koordinatörü Doğan Karataş tarafından mavi bayrak ödülü ve sertifikası takdim edildi.

Kepez Belediyesi’nin ‘Temiz Çevre ve Temiz Su’ anlayışı ile çıktığı yolda 7.’sini almaya hak kazandığı mavi bayrak için tören gerçekleştirildi. Uluslararası standartlardaki plajlara çevre ödülü olarak verilen  "Mavi Bayrak" Kepez Belediyesi Halk Plajı’nda dalgalanmaya devam edecek. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey Ege İlleri Bölge Koordinatörü Doğan Karataş, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, belediye personeli ve vatandaşların katıldığı törende konuşan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan; “Çok keyifliyiz. Çünkü aralıksız 7. kez Kepez sahilinde mavi bayrağı dalgalandırmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Buradan söz veriyorum mavi bayrağın Kepez sahilinde kalması için ekibim ile birlikte çabalayacağız. Halkın belediyesi diyoruz ya, evet halkın belediyesi olarak Kepez’de en temiz, en hijyen sahili yaratma adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Vatandaşlara müjde verdi
Kepez’e bir de müjde veren Başkan Arslan; “Halk Plajı’nın hemen yanında olan bir tesisi de hizmete açıyoruz. Kısacası Halk Kafe’ye bir kardeş geliyor. Adı da Halk Bahçe. Halkın belediyesi olacağız ve halktan yana politikalar üreteceğiz diye hep söylemiştik. Halk Masamız, Halk Hattımız, Halk Kafemiz, Halk Kütüphanemiz, Halk Plajımız ve şimdide Halk Bahçesi. Kepez’de bu konseptler devam edecek. İnşallah Eylül ayı gibi de Halk Çocuk Kulübü’nü ve Halk Kütüphanesi’ni de Kepezli hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.
“Düğün salonu yapacağız”
“Festival ile birlikte açılışta Halk Bahçesi’nde halkımız pırıl pırıl sahilde denize girdikten sonra bu tesisimizde dinlenebilecekler” diyen Başkan Arslan; “Ayrıca tesisin hemen arkasında kır düğün salonu yapacağız. Dışarıda özel işletmelerde yüksek maliyetlerle yapılan düğünleri, biz bu düğün salonunda halkımız için çok daha ucuz fiyattan olmasını sağlayacağız. Yani halktan yana politikalarımızı sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Başkan Arslan, ayrıca 1-3 Temmuz tarihleri arasında yapacakları geleneksel Kayısı Festivali’ne hemşehrilerini davet etti. Yapılan konuşmanın ardından TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Bölge Koordinatörü Doğan Karataş tarafından Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’a mavi bayrak ödülü ve sertifika takdim edildi. Daha sonra Başkan Arslan ve beraberindeki protokol üyeleri, 7. kez Kepez Belediyesi Halk Plajı’na mavi bayrağı göndere çekti.  

 

Çanakkale Kepez Kepez Belediyesi Birol Arslan mavi bayrak Kepez Halk Plajı