Katırla getirdiği ağalık parasını teslim etti

TAKİP ET

Çardak Güreş Ağası Seyhan Arslan, ağalık parası olan 1 milyon 17 bin lirayı katırla getirerek, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci'ye teslim etti.

Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde bu yıl 288. gerçekleşen Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde ağalığı kazanan Seyhan Arslan, ağalık parası olan 1 milyon 17 bin lirayı Çardak Belediyesi’ne katırla getirdi. Katıra yüklediği paraları, davul ve zurna eşliğinde belediyeye getiren Güreş Ağası Seyhan Arslan, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci tarafından karşılandı. 1 milyon 17 bin lirayı teslim alan Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, amaçlarının Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin tanıtmak olduğunu söyledi. Başkan Semerci; “Buradaki amaç bazı dedikoduların önüne geçmek ve Çardak güreşlerini gerçekten bütün Türkiye'ye tanıtmak. Asıl amacımız bu. Çardak güreşleri gerçekten çok önemli. Şu andaki duruma göre Çardak güreşleri Türkiye genelinde yapılan güreşler arasında 3. sırada. Güreş ağamıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çardak Güreş Ağası Seyhan Arslan ise; “3. yılımda altın kemerin sahibi oldum. 4. yılımda yine ağalık yarışında bir milyon 17 bin gibi yüksek bir rakamla güreş ağası seçildim ve şu an belediye başkanımıza sizlerin önünde emaneti teslim ettim. Bazı dedikodular yapıldı bu süreçte. Ben sadece ona üzüldüm. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Ben ağalık vermekle olur diyor ve vermeye de devam ediyor ve vermeye de devam edeceğiz diyorum. Biz Çardak'ı seviyoruz. Hakikaten güreşi de seviyoruz. Ata sporuna kim destek veriyorsa onları da seviyoruz. Yani pehlivan da bizim, cazgır da bizim güreşçi de bizim ağa da bizim. Hepsi bizim arkadaşımız dostumuz” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Çardak Çardak Belediyesi Lapseki Seyhan Arslan Metin Semerci