Karina Deniz Kültürü Merkezi açıldı

TAKİP ET

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Çanakkale Belediyesi ve Dardanel Önentaş işbirliğiyle hayata geçirilen Karina Deniz Kültürü Merkezi Açılış Töreni gerçekleşti.

Törene ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Ekrem Şanver Çelik ve akademisyenler ile davetliler katıldı. Karina Deniz Kültürü Merkezi, deniz kültürünün Çanakkale’de daha fazla görünür kılınması, bölgedeki denizel ekolojinin tanıtılması ve yeni kuşakların deniz bilimi ve canlılarına ilgilerinin arttırılması amaçlarıyla kuruldu. Karina Deniz Kültürü Merkezi’nin açılış töreninde açılış konuşmaları ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen tarafından yapıldı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Karina Deniz Kültürü Merkezi’nin Çanakkale’de etkili sonuçlar doğuracağını, deniz kültürünün gelişmesine, su ile temasın daha fazla sağlanmasına katkı vereceğini ifade ederek şunları aktardı; “Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesindeki akademisyenlerimiz çok değerli araştırmalar yapıyorlar. Belediye Başkanımız da bize bu konuda destekler veriyor. Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemiz en fazla yayın yapan fakültelerimizden biri. Bu yüzden hocalarımızın daha fazla sahada olması gerekiyor. Başta Niyazi Önen olmak üzere tüm kurumlarımızın, bütün yerel birimlerin, STK’ların ve sektörün bu konuda bize daha fazla destek vermesini diliyoruz. Böylelikle hep birlikte Çanakkale’ye daha fazla şeyler kazandırabiliriz.”
Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar, kurdele kesimi ile açılan merkez binasını gezerek, merkezde gerçekleştirilecek faaliyetler ve merkezde yer alan deniz canlıları hakkında bilgi aldılar. Tören, merkez hakkında yapılan bilgilendirme sunumu ve plaket takdimi ile sona erdi.