Karaismailoğlu; "1915 Çanakkale Köprüsü tarihe geçti"

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, her sene olduğu gibi 2022 yılında da mega projelerle tarihe imza atmaya devam ettiklerini belirterek, 1915 Çanakkale Köprüsü başta olmak üzere birçok proje ile vatandaşların hayatını ve ulaşımını kolaylaştırdıklarını vurguladı.

2022 yılını değerlendiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da mega projeleri arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 18 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle vatandaşların hizmetine sunulduğunun altını çizdi. Karaismailoğlu; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak hayata geçirdiğimiz tüm projelerin ülkemizin geleceğinde büyük pay sahibi olmasının gururunu taşıyoruz. Projelerimiz, eserlerimiz ve hizmetlerimiz, Türkiye Yüzyılı’na sağlam adımlarla ilerleyen güzel vatanımızın yolunu açıyor. Son 20 yılda ulaştırma ve iletişim alanında nice başarılara imza attık. 1915 Çanakkale Köprüsü gibi nice dev eseri ülkemizin ticaretine, turizmine kazandırdık” dedi.

“Hiç şüphesiz 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu da bakanlığımız tarafından hayata geçirilen en müstesna projelerinden biridir” diyen Karaismailoğlu; “Ülkemize sağladığı ve sağlayacağı faydaların yanı sıra dünyanın hizmetine sunduğumuz bir mühendislik başarısıdır. İlklerin ve enlerin projesi 1915 Çanakkale Köprüsü, 18 metrelik kulelerin üzerine yerleştirilen 16 metrelik mimari amaçlı top mermileriyle dünyanın en yüksek kulelerine sahip asma köprüsü olarak da tarihe geçti” ifadelerini kullandı.

Troya-Assos tünelleri

Kaz dağlarındaki keskin virajlar korkulu rüya olmaktan çıkarıldı. Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ile Troya-Assos tünellerinin hizmete alınmasıyla onlarca keskin virajı olan Kaz Dağları’nı sürücülerin "korkulu rüyası" olmaktan çıkardıklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, ayrıca, 50 bin fidan dikerek bölgenin habitatına ek bir fayda sağladıklarını kaydetti.

Çanakkale 1915 Çanakkale Köprüsü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Assos-Troya Tüneli