Kalkım'da sağlık yatırımı

TAKİP ET

Yenice Devlet Hastanesi Ramazan Sebahat Çakmak Ek Hizmet Binası düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, Yenice Devlet Hastanesi Kalkım Ramazan Sebahat Çakmak ek hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’ye kazandırılan sağlık tesislerine dikkat çekti. Turan; “Değerli Kalkımlılar bugün de bu güzel binanın açılışındayız. Toplam merkezle beraber 18 bin insanımıza hizmet edecek. Sağlıkla ilgili bölgemizin tüm altyapı çalışmalarını gözden geçirdik. Yanımız Yenice, hastanemiz güzel. İnin aşağıya Çan, harika bir hastane, gidin ileriye Biga, harika hastane” dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırılara da tepki gösteren Turan; “Hastanelerimiz hemşirelerimizle, doktorlarımızla güzel. O yüzden zaman zaman duyduğumuz; doktora karşı, hemşireye karşı şiddet cidden çok üzüldüğümüz olaylardan bir tanesi. Kalkımdan sesleniyorum; yapmayın, hastaneler, sağlık çalışanları bizim için en özel alanlar. Tıp gibi hukuk gibi alanlar insanlık tarihi kadar eski ve kıymetli alanlar. Ve biz onları üzmeyeceğiz, halk olarak beraber sahip çıkacağız, sakın ha yanlış yapana, hassas davranmayana prim vermeyin” diye konuştu.

“Sağlık yatırımlarına devam ediyoruz”

“Yıl 2002 Çanakkale’nin tümünden bahsediyorum. Çanakkale’de sadece 3 tane ambulans vardı. 33 demiyorum 3. Şu an 57 ambulansımız var, hava ambulansı ayrı, kara ambulansı ayrı, dağ ambulansı ayrı. Her alanda hizmet edecek 57 ambulansımız var” diyen Turan; “Bunlar kıymetli gelişimler. Son bir yıl içerisinde Çanakkale’mize 9 tane Aile Sağlık Merkezi kazandırdık, çok kıymetli. Sağlıkla ilgili halkımızı ilgilendiren birkaç konuya değinmek isterim. Önümüzdeki 6 ay içerisinde Çanakkale merkez Barbaros Mahallemizde Aile Sağlık Merkezi yapıyoruz. Aynı şekilde Biga 75. Yıl Aile Sağlık Merkezi yapıyoruz. Biga’da 112 acil ilave ediyoruz. Cumhuriyet Aile Sağlık Merkezimizi yapıyoruz. Merkezde Diş Sağlık Merkezi yapıyoruz. Ayvacıkta Diyaliz Hastanemize ek bina yapıyoruz. Önümüzdeki altı ay içerisinde sağlığa dair tüm adımlarımızı atıyoruz. Bu anlattığım altı tane yatırımın toplam maliyeti 60 milyon yani sorunlara rağmen sağlık yatırımlarına hız kesmeden devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Çanakkale sizin altılı masanıza yedinci ayağı monte etmenin aparatı değildir”

Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Dün ‘Apo’nun heykelini dikeceğiz’ diyen, 6-7 Ekim olaylarının azmettiricisi mahkeme tesciliyle katil olduğu bir eş başkan Çanakkale’ye gideceğim, şehitliği ziyaret edeceğim demiş. Günaydın, uyanda balığa gidelim. 49 yaşındasın şimdiye kadar bir kez 18 Mart’a gelmemişsin, şimdiye kadar bir kez şehit evine gitmemişsin. Şimdiye kadar bir kez sosyal medyandan Çanakkale dememişsin. Şimdi aklına gelmiş Çanakkale. Çanakkale sizin altılı masanıza yedinci ayağı monte etmenin aparatı değildir. Sen önce Yasin beyin annesini ziyaret et, sen önce Diyarbakır annelerini ziyaret et, sen önce terör örgütüne lanet olsun de ondan sonra Çanakkale’ye gel. Çanakkale’ye gel de Türk ile Kürt nasıl omuz omuza olmuş öğren. Aleviyle Sünni, kadın erkek, genç yaşlı nasıl mücadele edermiş gel ders al. Sen gel de Çanakkale’nin o halinden ibret al. Biz senin ne olduğunu biliyoruz.”

Her gün vatandaşlara hizmet verecek

Kalkım beldesinde hizmet veren ek binada vatandaşlara her gün hizmet verileceğini dile getiren Turan; “Salih bey çağrıda bulundu; 24 saat açık olsun dedi. Değerli arkadaşlar altyapı çalışmalarına, ihtiyaca bakıp ben hesap yapmadan söz vermem. Ancak burası hafta sonu çalışıyor biliyorsunuz, şimdi Gökhan beyle görüştük, olurunu aldık haftanın her günü çalışsın. İhtiyaçsa sonra bir daha değerlendirelim ama şimdilik hafta sonu çalışan binamızı hafta içiyle beraber yedi gün çalıştıralım ve hastalarımızın sayısıyla ihtiyacına göre bakalım. Çok büyük bir yoğunluk varsa o zaman diğer saatleri de devreye sokalım ama şimdilik yedi gün olarak çalışmış olalım” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, Yenice Devlet Hastanesi Kalkım Ramazan Sebahat Çakmak ek binasını hizmete açtı.

Çanakkale Yenice Kalkım Bülent Turan Jülide İskenderoğlu Yenice Devlet Hastanesi