Kadına yönelik şiddetle mücadele sürüyor

TAKİP ET

Çanakkale'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2023 Yılı 3'üncü toplantısı gerçekleştirildi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2023 Yılı 3’üncü toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi. Özel İdare toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Harun Hazır, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ile ilgili Kamu Kurum Müdürleri ve komisyon üyeleri katıldı.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Çanakkale İl genelinde yürütülen çalışmaların değerlendirildiği Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon toplantısında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nuray Gümrükçü tarafından 2023 Yılı Temmuz – Eylül dönemi kadına yönelik şiddeti önleme ile ilgili kurumların yaptığı çalışmalar hakkında; KADEM Çanakkale İl Temsilcisi Özlem Atıcı tarafından KADEM Çanakkale İl Temsilciliğinin yürüttüğü kooperatif çalışmaları hakkında, ÇOMÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın tarafından “Medya Ve Kadın Cinayetleri; Yerel Medya Örneği” konulu makale hakkında katılımcılara bilgi verildi. Toplantı, görüş ve önerilerin ardından sona erdi.

Çanakkale İlhami Aktaş