İYİ Parti'nin varlığı CHP sayesindedir

TAKİP ET

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan herkesi şaşırttı. Başkan Gökhan, 'İYİ Parti'nin varlığı Cumhuriyet Halk Partisi sayesindedir" dedi.

Çanakkale Belediye Meclisinde gerçekleşen Meclis toplantısında CHP ile İYİ Parti arasında gerginlik yaşandı.  İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt’un söz alması sonucu ortalık bir anda gerildi.

14 aydır İmar ve Bütçe Komisyonlarına İYİ Parti olarak temsilci sokamadıklarını ve geçen ay itibariyle bu komisyona tekrardan davet edildiklerini hatırlatan Kunt, belediye meclis üyelerine şu sözlerle sitem etti:

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt, “Hepinizin bildiği gibi 14 aydır İmar ve Bütçe Komisyonlarına İYİ Parti olarak herhangi bir temsilci sokamıyorduk. Geçtiğimiz ay itibariyle bu komisyona tekrardan davet edildik. Başkanım (Ülgür Gökhan) sizden bu konuyu daha önce bir kaç kez rica etmiştik. En son görüşmemizde de istemiştik. Teşekkür ediyorum önce sizlere. Sonrasında da 19 CHP'li belediye meclis üyesi arkadaşıma. Artık biz de Çanakkale halkının imar sorunlarıyla alakalı doğrudan bilgi alabileceğiz. Biz tam 14 ay önce doğruları söylediğimiz için, yanlışları dile getirdiğimiz için, sadece ama sadece Çanakkale halkının hakkını savunmak istediğimiz için, bu komisyonlardan adeta atıldık. Bize bir bildirim bile yapılmadı. Telefonla bile aramadınız bizi değerli arkadaşlarım. Komisyonlar aynen devam etti. Bizim hiç haberimiz bile olmadı. İşin ilginç kısmı şu ki; 19 senedir iktidarın antidemokratik uygulamalarını eleştiren, her söyleminde çoklu aklın değil ortak aklın egemen kılınması gerektiğini söyleyen sosyal demokrat 19 CHP'li belediye meclis üyesi arkadaşım, birkaç istisna dışında bu konuya ya onay verdiler ya da sessiz kaldılar. Değerli arkadaşlarım, hepinize sitem ediyorum, hepinizi kınıyorum. Lütfen bu sitemi bir düşününüz." dedi.

"İYİ PARTİ'NİN VARLIĞI CHP SAYESİNDEDİR"

Kunt'un bu sözlerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın yanıtı ise hayli sert oldu. "İYİ Parti'nin varlığı Cumhuriyet Halk Partisi sayesindedir" diyen Gökhan, "Didem hanım grup başkanı olduktan sonra yaklaşım gösterdi ve bu iş (komisyon temsilcisi) çözüldü. Demek ki üslup meselesi. Bu üslubu siz bozdunuz. Didem hanım bu konuyu çözdü. Onun için siz bu konuyu söylediniz, deşarj oldunuz, karnınızın şişini indirdiniz, susunuz" ifadelerini kullandı.

Kunt'un AK Parti'yi antidemokratik olmakla itham eden sözlerine cevap veren Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel ise, "Mensubu olduğum iktidar partisi, demokrasi adına bir sürü hizmet yapan, antidemokratik hiçbir şeyin içinde olmayan, güçlü bir iktidar olarak hizmetlerine devam ediyor" dedi.

Yüksel'in ardından Kunt'a yönelik sert sözlerini sürdüren Başkan Gökhan, "Siz orada adaba uygun hareketlerde bulunmadığınız için arkadaşlarımız komisyona katılmamanızı istemişler. Çünkü siz 'borucu' olarak ortalığı gerdiniz. Bu üslubunuz sizi hep dışta bırakıyor. Devam edecek olursanız yine dışta kalırsınız" diye konuştu.

Gökhan'ın bu sözleri sonrası toplantıdaki gerilim tavan yaptı. İYİ Parti'li Belediye Meclis Üyeleri verilen molanın ardından geri dönmeyip toplantıyı terk etti.
 

iyi parti in varlığı chp sayesindedir ülgür gökhan chp çanakkale belediye başkanı burak kunt iyi parti çanakkale belediyesi iyi parti chp çatışma