İskenderoğlu'ndan kutlama mesajı

TAKİP ET

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, ülkemizde kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 87'nci yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, kadınların toplumda her alanda etkin birer birey olarak var olduklarını söyledi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu,  5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. İskenderoğlu, Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 87'nci yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, kadınların toplumda her alanda etkin birer birey olarak var olduklarını vurguladı.  Ekonomik, sosyal, siyasi, sivil toplum, idari gibi tüm alanlarda etkin olan kadınların seçme ve seçilme hakkıyla ilgili dünya ülkelerine göre çok daha ileri düzeyde ve daha önceden haklara ulaştığını hatırlatan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Varlıkları ile hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız; huzurlu, sağlıklı ve güçlü bir toplumun temel taşlarıdır” dedi.
“Temeli sağlam, doğru bir geleceğin inşası, ancak kadınlara ve kadın haklarına sahip çıkılmasıyla mümkündür” diyen İskenderoğlu; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde dünyadaki birçok devletten önce 1930 yılında yerel seçimlerde, 1933 yılında muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimlerinde, 5 Aralık 1934 tarihinde de milletvekili seçimlerinde seçme ve seçilme hakkını elde ettik. Bu bizler için, ülkemiz için büyük onur. 2013 yılında yapılan düzenlemeyle de başörtülü kadınlarımızın kamuda çalışmalarına ve seçilme haklarına yönelik ayrımcılıklar kaldırılmış; toplumun vicdanını acıtan bu çok önemli eşitsizliğe son verilmiştir. Kadınlarımız, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı'nda 15 Temmuz'da milli iradeye ve bağımsızlığımıza sahip çıktılar. Bağımsızlığa giden yolda kadınlarımız daima etkin rol aldı. Kadınlar olarak, kamudan özel sektöre, spordan sanata, üniversitelerimizden sivil toplum kuruluşlarımıza ve basınımıza kadar toplumsal yaşamın her alanında etkin roller üstlenerek, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmanın azmi ve kararlılığı içindeyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2023-2053-2071 hedeflerine doğru yürürken değerler medeniyetimizde her zaman kutlu bir yere sahip olan kadınların öncü roller alması temel gayemiz olmaya devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle 5 Aralık Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 87. Yıldönümü ’nü kutluyor, bu anlamlı günün hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.