İskenderoğlu; "Çanakkale Belediye Başkanını kınıyorum"

TAKİP ET

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Belediye Meclis toplantısında AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Esra Yüksel ile AK Partili üyelere karşı sergilediği üslup ve tavır nedeniyle eleştirilen CHP'li Ülgür Gökhan'a sert tepki gösterdi. İskenderoğlu; 'Çanakkale Belediye Başkanını kınıyorum' dedi.

Belediye Meclis Toplantısı’nda AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Esra Yüksel ile AK Partili üyelere karşı sergilediği üslup ve tavır nedeniyle CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı kınayan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Belediye Meclis Grubu’nun toplantıya katılmama kararını da desteklediğini söyledi. İskenderoğlu; “Biz Kadın olarak sizlerden bir ayrıcalık istemiyoruz. Ancak sadece üslubunuza, ses tonunuza ve konuşma tarzınıza dikkat edin istiyoruz. Arkadaşlarımız da seçilerek gelmiş Meclis üyeleri, aynı sizler gibi sayın Başkan, aynı sizin Belediye Meclis üyeleriniz gibi” dedi.

“Bu ilk değil”

CHP’li Başkan Ülgür Gökhan’ın daha önce AK Partili Tülay Ömercioğlu’na karşı da aynı üslup ve tavrı sergilediğini hatırlatan İskenderoğlu; “Siyasette kadın olmalı, Seçme ve Seçilme Hakkımızı bizle Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde elde ettik diyoruz. Sonra seçilerek gelmiş Belediye Meclis üyemiz, Grup Başkanvekilimize ses yükseltmek, konuşmasını engellemek. Bu ilk değil önceki dönem Tülay Ömercioğlu Başkanımız da aynı hikayeleri yaşadı. Şuan Esra Yüksel arkadaşımız da aynı senaryo ile yüz yüze. Ben Çanakkale Belediye Başkanının bu tarzı yüzünden kınıyorum. Kendiniz gibi düşünmeyeni dinleyebilmek, görüşüne saygı duyabilmek demokratlığın bir parçasıdır” diye konuştu.

AK Partili Vekil Jülide İskenderoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “AK Parti Belediye Meclis Grubumuzun aldığı kararı destekliyorum. Sadece bu sebepten bile siyasette kadın daha fazla olmalı.”

Çanakkale Jülide İskenderoğlu AK Parti Ülgür Gökhan