İskenderoğlu Biga'daydı

TAKİP ET

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Biga Muhtarlar Derneği’nde muhtarlarla bir araya gelen AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, mahalle ve köyleler ilgili talepler, yapılan ve devam eden projelerle ilgili muhtarlarla istişarelerde bulundu. Biga’nın tarımdan sanayiye, ticaretten turizme, bölgenin lokomotifi olduğunun altını çizen İskenderoğlu; “Köylerimiz, mahallelerimiz ve beldelerimizin gelişmesi, daha iyi bir noktada olması için çalışıyoruz. Muhtarlarımızla, esnafımızla, hemşerilerimiz ile her zaman bir aradayız. Dünya her alanda krizlerle boğuşuyor. Gıda zincirleri kopmuş durumda.  Gelişmiş ülkeler dediğimiz coğrafyalarda sadece gıdada değil, enerjide, ticarette hizmet sektöründe, kalkınmada sorunlar yaşıyorlar.  Finansı tek güç olarak görenler şimdi kışı nasıl geçireceklerini hesaplıyor. Ülke olarak biz her türlü senaryoya karşı hazırlıklarımızı yaptık ve pandemi sürecinde de  her türlü tedbirlerimizi aldık.  Ekonominin çarklarını hiçbir zaman durdurmadık. Esnafımıza, çiftçimize, dar gelirli insanlarımıza destek oldu. Çalışmaya üretmeye devam ettik. Devasa projeleri bir bir hayata geçirdik. Tarımdan sanayiye, ticarete eğitime, enerjiye kadar ülkemizi ve Çanakkale’mizi yatırım üssüne dönüştürdük. Enerjide stratejik adımlar attık. TANAP’ın Çanakkale’mizden, Biga’mızdan geçmesini sağladık. TANAP’ta onaylanan çok sayıda proje ile Biga’mıza 10 milyonun üzerinde hibe destek sağladık.  Bunun içerisinde tarımdan sanayiye çevreye kadar birçok proje mevcut. Hem enerji hem tarım, hem orman su projeleri birbirinin tamamlayıcısı konumunda. 9.432 tarımsal işletmeye sahip ilçemizde tarımsal desteklerimiz de hızla devam ediyor. Çiftçilerimize toplam 79.809.934 lira destekleme ödemesi yaptık. Sulama amaçlı kullanılan 2 Barajımız, 7 gölet ile 235.450 dekar alan devletimizin inşa etti tesislerden istifade ediyor. 269.400 dekar arazide sulu tarım var.  Sadece Biga İlçemizdeki tarımsal üretim değerimiz toplamı 2.804.783.364 lira.  Dünyanın gıda krizleriyle boğuştuğu bu dönemde tarımsal destek ve yatırımların ne kadar kıymetli olduğu bir kez daha anlaşılıyor” dedi.

Çanakkale ve tüm ilçelerinde gelecek yüz yılları kapsayacak yatırımları hayata geçirdiklerini söyleyen İskenderoğlu, “1915 Çanakkale Köprüsü’nden gıda OSB’lerimize, eğitim yatırımlarımıza kadar her biri dünya liginde.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde Çanakkale Milletvekilimiz ve Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ile birlikte Çanakkale’mize, Biga’mıza tüm ilçelerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Muhtarlarla yapılan toplantı sonrasında çarşı esnafını ziyaret eden İskenderoğlu, Çarşamba Pazarını da gezerek pazarcılar ve alışveriş yapan vatandaşlarla görüştü. Milletvekili İskenderoğlu’na, İl Başkanvekili Ömer Faruk Göktürk, Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Sirkeci, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, İl Genel Meclis Üyeleri de refakat etti.

Jülide İskenderoğlu Çanakkale Biga