İftira siyasetinin son kurbanı: Oruçoğlu

TAKİP ET

Aktif siyasete ara verdiğini açıkladıktan iki ay sonra sahneye dönen Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Yiğit Akkayon'un ilk icraatı "Yalan ve iftira' siyaseti oldu. Akkayon, Ak Partili Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu'nu 11 yıldır sahibi olduğu motelin önündeki arsayı belediye malı olarak gösterip hesap sormaya kalktı.

Ak Parti'de daha önce Gençlik Kolları başkanlığına aday olan ancak genel merkez tarafından kabul edilmeyince ortalığı birbirine katan ve Ahmet Davutoğlu'nun ayrılmasıyla birlikte Ak Parti'den istifa eden  Gelecek Partisi İl Başkanı Yiğit Akkoyun, çok arzu ettiği İl başkanlığı koltuğuna bir şekilde ıoturmayı başardı fakat ilk icraatı "İFTİRA VE YALAN' SİYASETİ oldu.

Ak Partili Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu'nu çeşitli iddialarla suçlayan Gelecek Partisi İl Başkanı Akkayon, Oruçoğlu'nun kendi mülkiyetini belediye mülkiyeti ile ilişkilendirip çeşitli sorular yöneltti. Ak Partili Oruçoğlu'nun daha belediye başkanı olmadan önce, 2015 yılında E. V adındaki bir vatandaştan satın aldığı motel önündeki 981.13 metre kare alanın belediyeye ait olduğunu iddia eden Akkayon, bunu da basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. Akkayon iddiasını daha da ileriye taşıyarak "Belediyeye kira ödüyor musun?' şeklinde sorular da yöneltti.

KENDİME ZÜL SAYARIM
Akkayon'un iddiası bir yerel internet gazetesinde yer aldı. İddiaya 'böyle saçma sapan şeylere cevap vermeyi kendime zül sayarım' diyen Ak Partili Oruçoğlu,  Ezine Tapu Müdürlüğünden tescil edilmiş 116 ada 6291 parselde üzerine kayıtlı imar planlı arsayı, 3 Kasım 2015'de satın aldım. İşte tapu senedim." dedi. Akkayon'un iddia ettiği arsa üzerinde faal durumda bulunan kahvaltı salonu ve restoran ile ilgili de "Buranın işletme ruhsatı da benden önceki belediye başkanı Ercan Yılmaz döneminde alındı, işte ruhsat belgem" diyerek bugüne kadar hayatında hiçbir zaman gayri resmi iş yapmadığını ve hayatı boyunca ne belediye ne de hazineden yer kiralayıp iş yapmadığını söyledi.

İFTİRA SİYASETİ
Amacının ne mevki, ne de makam olduğunu belirten Oruçoğlu "Geyikli halkımdan gelen yoğun baskılar sonucu siyaseti girip belediye başkan adayı oldum ve kazandım. Halkın Şehr-iemin emanetini taşıyan bir insan olarak elbette bu benim için gurur verici. Bunun ağırlığı ve bir sorumluluğu var. 2019 seçimlerinden sonra oturduğum koltukta bugüne kadar hiçbir üsulsüz yasa dışı işe göz yummadım. Kimseyi kayırmadan tüm ihalelerimi açık ve şeffaf biçimde gerçekleştirdim. İftira ve hakkımda yalan haberler çıkacağını bilerek hasız hukuksuz işlere kim kalktıysa izin vermedim, öleceğimi bilsem de vermem. Rahmetli babamın oğlu gelse gayriyasal iş yapmaya kalkana fırsat vernem. Helalinden kazanıp helalinden geçinmeyi düstur edinmiş bir ailenin evladı olarak böyle bir terbiye ve ahlakla büyüdüm. Çok şükür hamdolsun kazanan oldum. İftira ve yalan siyasetine pabuç bırakmam. Asla yılmam. Benim alnım açık çünkü aileme ve çocuklarıma bırakacağım en büyük miras dürüstlüktür, Hukukun üstünlüğüne ve Allah'ın büyüklüğüne inanan bir insanım. Er geç iftira atıp yalanlara başvuranlardan hesap sorulur" dedi.
Kaynak: Haber Sokağı 17
 

mevlüt oruçoğlu geyikli belediyesi geyikli