İÇDAŞ Spor Kulübü ligi üç kupayla tamamladı

TAKİP ET

İÇDAŞ Spor Kulübü, 2023-2024 basketbol yerel ligini üç kupayla tamamladı.

​Türkiye Basketbol Federasyonu 2023-2024 Sezonu Yerel Ligler Faaliyetleri Kupa ve Madalya töreni Çanakkale Anafartalar Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ödül töreninde U14, U16 ve U18 kategorilerinde dereceye giren kız ve erkek takımlarına kupa ve madalyaları teslim edildi.

Yerel Lig Faaliyetlerinde üç kategoride de yer alan İÇDAŞ Spor Kulübü, sezonu yine başarılı bir şekilde tamamlayıp ligi üç kupayla kapatmayı başardı. U18 Ligine bir ve iki yaş küçük yaştaki oyunculardan kurulu U16 takımıyla katılan İÇDAŞ Spor Kulübü 2023-2024 Sezonu Yerel Ligi İl 2.’ncisi oldu.

U16 liginde ise kendi yaşlarında rakipleriyle oynayan İÇDAŞ’ın kızları oynadığı maçları yenilgisiz tamamlayarak İl Şampiyonu oldu. Çanakkale’yi Edirne’de yapılacak olan U16 Kızlar 1.Bölge Şampiyonasında temsil edecek olan kızlar, bu turnuvada Grup birinciliği için mücadele edecek. 

U14 Liginde ise Çanakkale’de lig oluşabilmesi için yeterli sayıda takım çıkmadığından Çanakkale ve Balıkesir illerinin ortaklaşa düzenlediği lige katılan İÇDAŞ Spor Kulübü, eleme grubunda oynadığı maçları namağlup bitirerek yükselme grubuna çıktı. Yükselme grubunda da aynı tempoyu koruyan kızlar, müsabakaları başarıyla tamamlayarak Çanakkale ve Balıkesir illeri ortak liginin şampiyonu oldu. U14 Yerel Liginin şampiyonu olarak 06-08 Şubat 2024 tarihlerinde Kırklareli’nde gerçekleştirilen 1. Bölge Şampiyonasına katılan U14 Kız Basketbol takımı, oynadığı tüm maçları galibiyetle tamamlayarak 1. Bölge Şampiyonu oldu ve Anadolu Şampiyonasına katılma hakkı elde etti.

İÇDAŞ Spor Kulübü yetkilileri; “Türkiye Basketbol Federasyonu 2023-2024 Çanakkale Yerel Basketbol Liglerini aldıkları üç kupayla tamamlayan İÇDAŞ Spor Kulübü Basketbol takım sporcularımızı, antrenörlerimizi ve velilerimizi kutluyor, katılacakları Bölge ve Anadolu Şampiyonaları’nda başarılar diliyoruz” dediler.

İÇDAŞ Spor Kulübü kupa ​Türkiye Basketbol Federasyonu