Homeros Ödülü Kazdağı Müzesi'ne verildi

TAKİP ET

60. Uluslararası Troia Festivali Açılış Töreni Troia Antik Kenti'nde gerçekleştirildi.

Çanakkale'nin en önemli kültür ve sanat etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 60.'sı düzenlenen Uluslararası Troia Festivali'nin resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Festivalin simgelerinden biri olan Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü ise bu yıl, Uğur ve Murat Bostancıoğlu kardeşlerin kurduğu Kazdağı Müzesi'ne verildi.

Troia Antik Kenti'nde düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, CHP PM üyesi ve Çanakkale Eski Milletvekili Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı Doğan Ateş, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yeşim Karadağ, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin, Avustralya Çanakkale Konsolosu Harry Hall, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Kardeş Kent Heyetleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Afiş yarışması ödülleri verildi

60. Uluslararası Troia Festivali için düzenlenen afiş yarışmasında birincilik ödülünü alan Şeyma Altın ve yarışmada mansiyon ödülüne layık görülen Rümeysa Topuz'a ödülleri takdim edildi.

Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü'nü Kazdağı Müzesi aldı

Başkan Gökhan, bu yıl Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü’nü Kazdağı Müzesi'nin aldığını belirterek, ödülü müze kurucularından Murat Bostancıoğlu'na verdi. Ödül için Başkan Gökhan'a teşekkürlerini ileten Bostancıoğlu; “Kazdağı Müzesi, Kasım 2015 yılında Etnografya Müzesi olarak faaliyete başladı. Temmuz 2020'de Kültür ve Turizm Bakanlığınca Özel Kazdağı Müzesi olarak tescillendi. Yılda 20 bin kişinin ziyaret ettiği müzemiz, Kazdağı bölgesi ziyaretçilerine görsel objeler, eşya, bölgeden çıkmış arkeolojik objeler, sikkeler, resim ve maketleri sergileyerek misafirlerini bilgilendirmeyi ve eğlendirmeyi amaçlar. Bugün burada Homeros'un İlyada'sında 2002 yılından beri çok prestijli bir ödül olan Homeros Bilim Sanat ve Kültür Ödülünü almanın onurunu ve sevincini yaşıyorum. Geçen zaman içerisinde Yaşar Kemal'den Yıldız Kenter ve Nuri Bilge Ceylan'a, Kardeş Türküler'den Troia Müzesi'ne kadar bir çok kişi ve kurumlar bu ödülün sahibi oldu. Ne mutluyuz ki, bu ödül bu sene Kazdağı Müzesi'ne veriliyor” dedi.

Gecede Trio Aulos sahne aldı

Troia Antik Kenti'nde düzenlenen resmi açılış töreni, ödül töreninin ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyeleri Bahadır Çokamay, Merve Çokamay ve Koray Ay'dan oluşan Trio Aulos'un sahnelediği müzik dinletisi ile sona erdi.

Troia Festivali Çanakkale