"Herkesin desteğine ihtiyacımız var"

TAKİP ET

Çanakkale Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel, 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerin ardından Çanakkale için ihtiyaç olan Risk Analiz Laboratuvarı'nın kurulması gerektiğine dikkat çekti. Bu laboratuvar için başta Vekiller olmak üzere herkesin el birliğiyle hareket etmesini isteyen Yüksel; 'Risk Analiz Laboratuvarı için herkesin desteğine ihtiyacımız var' dedi.

Çanakkale Belediye Meclisi, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen büyük depremin ardından olağanüstü toplandı. Çanakkale’de yerleşim alanlarında olası deprem zararlarının azaltılması amacıyla alınması gerekli önlemler hakkında görüşme yapılması teklifi gündemiyle olağanüstü gerçekleştirilen Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında, tüm meclis üyeleri, deprem kuşağında yer alan Çanakkale’de olası deprem riski karşısında ortak hareket etti. Belediye Meclisi, olası deprem zararlarının azaltılması amacıyla alınması gerekli önlemlerin yer aldığı 10 maddelik kararlar oy birliği ile onaylandı.

“Üzerimize düşeni yapmaya hazırız”

Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel toplantıda yaptığı konuşmada; “Deprem ülkesiyiz. Şehrimizde bilim adamlarının uzman görüşleri ile tedbirler almalıyız. Şehrin imarını dizayn eden belediyemiz sorumluluğu aldı. Üniversitede jeoloji bölümünde hocalarımız var; onlarda ne yapılacaksa biz buradayız dediler. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzde bir araya geldik, onlarda üzerimize düşeni yapmaya hazırız dediler. Milletvekillerimiz Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu çok değerli açıklamalarda bulundular. AK Partili vekillerimiz üzerimize düşeni yapmaya hazırız dediler. AK Parti Grubu olarak deprem konusunda birçok söylemimiz oldu, biz bunları AK Parti Grubu olarak hep gündemde tuttuk. Her mecrada dile getirdik” dedi.

“CHP’li vekillerde destek olmalı”

“CHP’li vekilleri gözlerimiz arıyor. Şehrin deprem ile ilgili gündemi konusunda destek olmalı, açıklama yapmalılar ki bu yol daha kolay aşılacaktır” diyen Yüksel; “Yönettikleri şehrin depremini gündemlerine almaya davet ediyoruz. Bize düşen görev meclis olarak da çok büyüktür. Yapmamız gereken bilimi referans alarak siyasete alet etmeden yapmamız gerekenleri yapmaktır. Gerektiğinde merciler arasında köprü olarak çalışmak zorundayız” şeklinde konuştu.

“Herkesin desteğine ihtiyacımız var”

Olası depreme karşı alınacak önlemler konusunda başta vekiller olmak üzere herkesin desteğine ihtiyaç olduğunu dile getiren Yüksel; “Burada şehrin tüm dinamiklerinin işbirliği yapması lazım. Herkesin birbirinin yükünü alması lazım. Tüm vekillerimizin desteğine ihtiyacımız var. Herkesin elini taşın altına koyması ve katkı sağlaması gerekiyor” dedi.  

“Risk Analiz Laboratuvarını kurmalıyız”

Çanakkale’ye Risk Analiz Laboratuvarının kurulması ve risk analizlerinin ücretsiz olarak yapılması gerektiğini kaydeden Yüksel şu şekilde konuştu; “Risk Analiz Laboratuvarını Çanakkale Belediyesi’nin bünyesinde kurabiliriz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, risk analizlerini ücretsiz yapacağını söyledi ve talepleri topladı. Çanakkale’de de risk analizlerinin ücretsiz olarak yapılması gerektiğini düşünüyoruz. El birliği ile Çanakkale’de böyle bir laboratuvar kurmalıyız. Özellikle üstüne basa basa söylüyorum. Siyasi mecradan bahsetme sebebim, bu konuda herkese ihtiyacımız olmasıdır. Herkes bu konuda sorumluluk alırsa Çanakkale’ye ve Çanakkalelilere katkısı olacaktır.”

Bekler, meclis üyelerine sunum yaptı

Yapılan konuşmaların ardından meclis üyelerine dünyada ve Türkiye’de yaşanan depremlere ilişkin bilgi veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Bekler, Çanakkale’nin zemin dokusunun yanı sıra bölgedeki faylar ve bu fayların Çanakkale’ye etkileri konusunda detaylı bilgi verdi.

10 maddelik rapor onaylandı

Çanakkale’de olası deprem zararlarının azaltılması amacıyla alınması gerekli önlemlerin yer aldığı 10 maddeyi içeren rapor meclis üyelerine okundu. Rapor, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Çanakkale Çanakkale Belediye Meclisi deprem