HDP'li vekilin oğlu tutuklandı

TAKİP ET

HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın oğlu Muhammed Cihad Cemre, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu karara itirazı üzerine Cemre, yeniden gözaltına alındı ve sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Bayramiç ilçesinde gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın oğlu Muhammed Cihad Cemre, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın karara itirazı üzerine tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdürlüğü'ne 20 Haziran'da gönderilen e-posta ile 'Muhammed Cihad Cemre isimli şahıs Kandil'e PKK'lı teröristlerin yanına gidip geliyor. Orada örgüt yöneticileri ile görüşmeler yapıyor, Kandil'de teröristlerle çektirdiği fotoğrafları emniyet güçlerimizle paylaşmak istiyorum' ihbarında bulunulmuştu. Yapılan çalışmalar sonucu yasa dışı PKK/KCK terör örgütü faaliyetleri nedeniyle kırmızı bültenle arananlar ile ihbarda adı geçen Muhammed Cihad Cemre'nin, kırsal alanda çekildiği anlaşılan birden çok fotoğrafta, silahlı olarak yer aldıkları tespit edilmişti.
İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Muhammed Cihad Saatçioğlu'nun soyadını mahkeme kararıyla Cemre olarak değiştirdiğini ve Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde yaşadığını belirledi. Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından geçen cumartesi sabahı düzenlenen operasyonla HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın oğlu Muhammed Cihad Cemre, Bayramiç ilçesinde yaşadığı evde gözaltına alındı. Evindeki aramalarda bulunan çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale el konuldu.
Emniyetteki işlemlerin ardından geçtiğimiz pazartesi günü adliyeye sevk edilen ve mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP’li milletvekilinin oğlu Cemre, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın karara itirazı üzerine Bayramiç'teki evinde polis tarafından yeniden gözaltına alındı. Cemre, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
 

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Muhammed Cihad Cemre