Güzelyalı'ya Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi yapılıyor

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin en büyük Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi unvanına sahip, 100 Milyon TL'ye mal olacak Güzelyalı Gençlik Merkezi'nin temeli, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Vali Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından atıldı.

Güzelyalı’ya 100 milyon TL’ye yapılacak olan Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi için temel atma töreni düzenlendi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Vali Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale AK Parti 2’nci sıra Milletvekili Adayı Jülide İskenderoğlu, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız, Gençlik Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Dünya Dalış Rekortmeni, Milli sporcu Şahika Ercümen, daire müdürleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Kur’an-ı Kerim Tilaveti, halk oyunları gösterisi ile devam etti. Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yüzlerce gencin aynı anda kamp imkanı bulacağı Gençlik Kamp Merkezi’nin 6'dan fazla spor salonu ile hizmet vereceğini söyledi. Turan; “Her türlü ayrıntının düşünüldüğü çok farklı bir tesisi hayata geçireceğiz. Türkiye'de biz bu millete ne kadar hizmet edersek ancak borcumuzu öderiz diye düşürüyoruz” dedi. Vali Orhan Tavlı ise; “Yaklaşık 100 milyon liralık bir yatırım ile ilimize kazandırılacak ve uluslararası kalitede spor alanları, konaklama tesisleri, su sporları merkezi ve antrenman alanlarından oluşan bu tesisin bir sporcu fabrikası ve sosyal aktivite merkezi olarak gençlerimize, ülkemize ve Çanakkale'mize uzun yıllar hizmet verecek” diye konuştu.

“Türkiye'nin en büyük merkezi olacak”

Çanakkale merkeze bağlı Güzelyalı’ya 100 milyon lira ihale bedeliyle kazandırılacak olan Çanakkale Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nin, Türkiye'nin en büyük merkezi olacağına dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak; “Merkezin çok özel bir planlaması var. Bizim Türkiye çapında 36 tane gençlik kampımız var. Fakat bu hem gençlik hem de sporcu kamp merkezi. Biri 300 biri 200 yataklı iki otelden oluşan toplam 500 yatağı olan içinde çok amaçlı spor kompleksinden futbol sahalarına, kayıkhaneden su sporları merkezi başta olmak üzere çeşitli ünitelerden oluşuyor. Çok butik bir proje. Bunu Çanakkale kültür ve spor kenti olsun diye yapıyoruz. Artık ulaşım kolay. Çanakkale'de bir destan yazılmış geçmişte, bu destanı herkese anlatmamız lazım. İşte her gencin Çanakkale'ye gelmesinin temini için biz Bakanlık olarak Türkiye çapında çalışıyoruz. Buraya kamplar yapıyoruz. Türkiye'de 300 tane gençlik merkezimiz var. Buralarda gençlerimize tarihimizi, bizim nasıl bir millet olduğumuzu, neler yaşadığımızı, neler yaptığımızı anlatıyoruz” dedi. “Türkiye çapında müthiş projeler yapıyoruz” diyen Bakan Osman Aşkın Bak; “Biz çok şanslıyız çünkü sporun içinden gelen, gençlerle çok iyi diyalog kuran sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Recep Tayyip Erdoğan gençleri çok iyi anlıyor, sporu çok iyi biliyor. Ülkesini çok seviyor. Ve millette onunla beraber” şeklinde konuştu.

Temeli atıldı

Vali Orhan Tavlı ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan tarafından Bakan Osman Aşkın Bak’a çeşitli hediyelerin takdim edilmesinin ardından Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi temeline ilk harç, Bakan Osman Aşkın Bak ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından butona basılarak atıldı. Bakan Osman Aşkın Bak ve beraberindeki protokol üyeleri temel atma töreninin ardından Kepez beldesinde düzenlenen iftar yemeğine katılarak vatandaşlarla birlikte oruçlarını açtı.