Gözaltına alınan 17 şahıstan 10'u tutuklandı

TAKİP ET

Çanakkale'de göçmen kaçakçılığı suçunun engellenmesi ve organizatörlerin yakalanması amacıyla düzenlenen operasyonlar sürüyor.

Çanakkale’de göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda 17 şahıs gözaltına alındı. 10 şüpheli şahıs çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, 3 şüpheli şahıs adli kontrol kararı ile 3 şahıs ise savcılık kararı ile serbest bırakıldı. 1 şüpheli şahsın da yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’nce 01.11.2023 ve 01.12.2023 tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonel çalışmalarda, organizatörlük yaptığı tespit edilen toplam 17 şahsa yasal işlem yapıldı. Şüphelilerden 10 şahıs çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 3 şüpheli şahıs adli kontrol kararı ile 3 şahıs ise savcılık kararı ile serbest bırakıldı. 1 şüpheli şahsın da yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Gerçekleştirilen operasyonlarda 14 araç, 37 can yeleği, 33 şambrel, 8 el hava pompası, 9 can simidi ve 83.600 TL, 110 Amerikan Doları ve 20 Euro paraya suçtan elde edilen gelire el konuldu.

Suça karıştığı tespit edilerek ülkemizden yasadışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adasına geçmeye çalışan 214 Afganistan uyruklu şahsa adli işlem yapıldı. Hakkında adli/idari işlem yapılan toplam 250 yabancı uyruklu şahıs Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Ayrıca hakkında Türk Vatandaşı veya Yabancının Yurtdışına çıkmasına imkan sağlamak suçundan arama kararı bulunan 3 şahıs yakalandı. Yakalanan 3 şahıstan 2’si tutuklanırken, 1 şahıs ise serbest bırakıldı.

Çanakkale operasyon göçmen