Gönlümüz Bir, İftar Sofralarımız Bir

TAKİP ET

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, depremin ilk gününden bu güne bölgede yaraları sarmaya devam ediyor.

11 şehrimizi etkileyen Dünya’nın en büyük felaketlerinden biri olan depremde Çanakkale’nin Lapseki ilçesi Belediyesi canla başla çalışmaya devam ediyor. Depremin ilk gününde kurtarma ekiplerini ve iş makinelerini deprem bölgesine gönderen Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, bölgeden ayrılmıyor. Deprem bölgesinde enkaz çalışmalarının ardından Ramazan Ayı münasebetiyle, Lapseki Belediyesi depremzedelere belirlenen yerlerde iftar vermeye başladı. Başkan Yılmaz, deprem bölgesinde çeşitli ziyaretler yaparak, vatandaşın isteklerine yardımcı olmaya çalışıyor.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, yaptığı açıklamada; “Ramazan ayı yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma ayıdır. Bu mübarek ay, dayanışma bilincimizi güçlendirmek ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmek için bizlere sunulmuş bir fırsattır.

Bizleri bir kez daha, rahmet, bereket ayı olan Ramazan ayına kavuşturan Rabbimize şükürler olsun. Bu yıl Ramazan ayını mahzun ve acılı yüreklerle karşılıyoruz.  Ülkemiz büyük afetlerle sarsıldı. On binlerce kardeşimizi kaybettik, şehirlerimiz enkaza döndü, vatandaşlarımız evsiz kaldı. Tarifi imkânsız acılar yaşadık. Bu sebeple bu yılki Ramazan ayı, özel bir önem ifade etmektedir.

Bizlerde bu fırsattan istifade etmek için bugün Kahramanmaraş'tayız. Lapseki Belediyesi Personelimiz ile birlikte Depremzede kardeşlerimiz ile gönül sofralarında biraraya buluşmak için iftar hazırlıklarımıza başladık. Mobil aşevimizde 3.000 kişilik iftar yemeğimiz hazırlanıyor.

Gönül sofralarımızda buluşarak, depremzede kardeşlerimizin acılarına ortak olup, acılarını bir nebzede olsa hafifletmek istedik.

5 gün boyunca deprem bölgesinde iftar yemeği vermeye devam edeceğiz. Çalışmalarından dolayı Personelimize ve Desteklerinden dolayı Lapseki halkımıza teşekkür ediyorum.

Lapseki Belediyesi olarak, Ramazan ayının 4. gününde Deprem Bölgesinde ki 2. iftar yemeğimizi Kahramanmaraş Merkez Ziya Gökalp İlkokulunda Depremzede Kardeşlerimize ikramda bulunduk. Rabbim kabul eylesin. Emeği geçen herkesten Rabbim razı olsun.” dedi.























Eyüp Yımaz Deprem Lapseki Lapseki Belediyesi yardım iftar Ramazan